Tuesday, December 29, 2009

tERinGTKAn dia

  • salam semua..ish rasa nak nagis tau tak..ntah la saya pon tak tahu nape??ni semua gara2 kak maini yg dah benti keje...sunyi awak tahu tak...saya tak de kawan nak gado...kawan nak bermanje...kak maini sya rindu kat awak...bila tgk balik pic saya ngan dia tak sangka sekejap jer pertemuan saya ngan dia...awak tahu tak leh dikatakan suku dari keje kak maini saya buat sebab saya tahu...ni gara2 saya rindu kat dia..ish kak maini nape la awak pindah kan...awak nak tahu tak saya selalu panggil kak maini ngan panggilan "IBU"..n dia akan panggil saya "ADIK"..mizzzz her so much..ntah la terbanyang2 dia kat mata saya....tadi kat tempat keje saya sebut nama dia dekat 3x...rasa mcm saya ni angau ngan dia tau...ummmm..ntah la kak maini..

  • dalam masa yang sama saya mizzz sgt2 kat MR.HUNNY BUNNY saya...ummmm...ntah la mizz sgt2 kat dia...mira sabo k...ha nak tahu tak saya ada beli hemster baru...nama dia"CICI" ..betina..saya beli sbb momo saya dah mati ari tu so saya carikan teman tuk dia...hehehe...keje ari ni mcm biasa ada keje saya buat,tak de keje saya melangut..tu je la...sok hari kedua saya ilang kak maini...mcm ner la sok agaknyer kan...

  • MIZZZ U SO MUCH KAK MAINI ;o(

Friday, December 25, 2009

sUKA daLAM dUKA ;0(

~sis maini~

salam semua...ari ni nak cite bnda yg apy n benda yg sedih...kita amik yg sed dulu la kan...baru yg apy ok...sblm terlupa salam TAKZIAH tuk kak yani...hope kak yani tak sed2 lagi ok..semalam LAST DAY tuk SIS MAINI...dia dapat keje lain kat GUAN MUSANG..keje pejabat daerah n tetap lak tu...bagus nyer dia...tak pe la rezeki diakan..tapi berat je rasa bila dia benti...sedih jer rasa...semalam jugak bos belanjer kitaorg makan...nyam nyam sedappp...DR.SANI,DR.MAI,SIS YUN,SISI HUDA,SISI AIDA,SIS MAINI,AKU N FIDA makan same2 tuk meraikan sis maini...1st skali DR.MAI pastu lak DR.SANI n BOS YAT n last skali SIS MAINI yg tak terkata...huhu..paper pon hope pas ni kita akan berjumpa lagi...SAYANG KAK MAINI ;0)

~kami dalam bilik meeting~

kalo korang nak tahu sblm sis huda n sisi yun balik dari beli makanan sya n sisi maini ape lagi pose tanpa henti kat UIA tu la...hehehe lepas kan gian org tu sblm berangkat la katakan..hehehe..pagi ni dia balik kelantan family dia amik...ummm SELAMAT JALAN kak maini...jaga diri k...

ari rabu tu lak sedara saya konvo..TANIAH CIK TATY ;0)...hope pas ni blaja rajin2 k ;0)...mlm tu lak sya na family sya n fmly mak saya g mkan kat jalan ampang..restoran makanan arab...sedap la jugak...harga dia leh tahan la tak yah kata la..hehehe...paper pon makanan dia sedapp nyer..nyam nyamm...saya ni bab makan tak leh tolak...hahaaha tu yg makin COMEL ;0)...

sok kawan saya kawin...ingt nak g la...tapi tgk la keadaan mcm ner...nak g pon si gemuk saya tu ada kenduri lak..ish ish ish..mcm ner la kan...huhuhu...u all nak tahu tak my HUNNY BUNNY skang ni langsung tak de masa tuk saya...nak buat mcm ner kan dah tak syg kat saya la tu..huhu..tak de la dia sentiasa sayang kat saya..skang ni dia sibuk sgt ngan keje dia...sampai masa nak kuar ngan saya pon tak de...sed tu ada la tapi nak buat mcm ner kan..saya sabo jer la.huhu..paper pon saya tahu HUNNY BUNNY saya tu sayang kat saya sgt2...kat uamh dia ari ni ada cukur jambul anak buah dia...dia ajak dtg tapi sbb dia keje saya batalkan jer la..huhu...paper pon SAYANG HUNNY BUNNY ;0)

~malam di jalan ampang~

Monday, December 21, 2009

caMEROn oh caMEROn

~sEDAAappnyyEERRr~

salam semua...ngantoknyer ari ni...nak tahu tak nape???sbb pnt berjalan...kalo korang nak tahu saya bru je balik dari perak semalam....pnt turun dari cameron pon tak abis lagi..pnttnnyyerrrrr....tapi seronok...ari jumaat lepas saya balik kampong ngan mak su saya..saya balik kampong semata2 nak berjalan g cameron sbb ayah dah janji ngan saya...huhu..tuntut janji tu beb..kih kih kih...ingt nak naik ari jumaat tu tapi ujan so kamai tunda kan perjalanan kami n g ari sabtu...kul 11.30am mcm tu la saya grak naik dari tapah..jalan dia pusing2 tu tak yah ckp la...pale sya ni dah MELAYANG dari bawah sampai la atas tau...huhuhu...jalan leh tahan la jem..bnyak jugak kete..sejuk dia tak yah ckp la..terlalu sejuk..huhu..tempat PERTAMA yg saya singgah TEA HOUSE...ramainyer org tak leh nak bergambo...sed la jugak..huhu...tapi tak pe la kami pon teruskan jugak perjalan walupon jem giler ni...sesak sgt2...pastu saya benti kat BRINCANG makan...lapo giler beb..dah la sejuk sgt2 tau...huhu...

pas makan jer saya teruskan perjalan saya..bnti kat mner ntah nama dia ;0)...ape lagi shopping time...mcm2 la beli...ni gara2 saya ngan adik saya pantang tgk la..kih kih kih...sya pon beli la ole2 sikit..n ape2 yang patut jer...nak tahu nape beli sikit jer..sbb balik nanti kami yg payah sbb kami balik naik tren..huhu..so bila dah siap shoping kata tas tu kami turun balik kat BRINCANG g pasar dia lak..saje2 abiskan duit kat situ...huhuhu...pastu turun jer dari pasar malam tu sya g TEA HOUSE tu...lepaskan gian jer..huhu...nasib la sempat nak bergambo..hahahaha...tapi tak pe la puas la jugak berjalan walupon hanya DALAM KETE..kih kih kih....

so smlm sblm saya naik tren saya kul 6.50pm saya g TELUK INTAN dulu g beli brang skola adik saya..n beli la mcm2...junh pikir mcm ner la nak bwak balik barang ni..huhu...nasib la mak n ayah saya datang KL RABU ni...so saya suh la diorg bawak kan..huhu...semalam saya balik DEDEY n JIJIE antokan..THANKS k korang...opssss sblm terlupa...THANKS ABG EJI cz bawakkan saya g sana..huhu

this weeek last week tuk KAK MAINI keje kat sini..ummmm...tak syok nyer la...sok ada budak baru masuk...so tgk jer la mcm ner nant...ummm ;0(...sed jer rasa tau...paper pon THNKS KAK MAINI SBB BG PELUANG SYA KENAL NGAN AWAK...SAYANG AWAK

~pIC ni SEmuanyer daRI caMEROn~

Wednesday, December 16, 2009

iNTERbiEW??

salam..awak nak tahu tak ari ni patutnyer sya g interbiew kt sg.buloh...tapi disebabkan jauh tak la sya g..sedih jer tau...tempat keje dia dkt ngan umah bby sya...ummmm.....nk dk umah bby tak nk la...sbb tak nk lamyusahkan mama n bby...tak pe la nnt kalo ada rezeki nnt mesti dapat kan korang...skang ni tak tahu nak cite ape...sbb terasa sgt rugi bila tak g interbiew tu...satu lagi...saya ngah sed sgt2...kalo nak tahu nape sya sed...awak semua tunggu la minggu depan...nnt sya akan cerita kan...tu jer yang mampu dikongsi kan.... ;0(

Sunday, December 13, 2009

nEW baBY..nOW caLL me AnTIE miERA..;0)

salam semua...lama giler la tak update blog ni...sblm terlupa taniah kat kawan saya USTZ.WAN...yg selamat melangsungkan perkahwinan dia...kami sekuarga mucapkan taniah ok bro...k skang ni kita cite alkisah selama seminggu aku bermula keje...

minggu yg aku msk keje tu ada lah minggu register tuk semua dak uia...tempat aku jadi tumpuan semua budak nak add n drop subjek..giler la ramai...bayang kan la ntah brape ramai student yg ada perlbagai bngsa n mcm2 ragam...giler beb...minggu tu buat aku sakit pale pnt n semua nyer ada la...ngan kaki tngan yg tak cukup nyer.,..n mcm2 la...ish ish ish...huhuhu....hari last ari kamis lepas..mlm tu ibu aku ckp nak balik kampong...so dengan segan silunyer aku pon mgemas la bju...huhuhu...ape lagi o...balik kampong..huhuhu...saje balik tgk nenek n atok aku...alhamdulillah semua nyer sihat...next week nak balik lagi...yaaahhooo...

ha sblm terlupa aku dapat bby baru..12.12.209 adalah tarikh karamt...kalo nak tahu ni la cicit yg pertama bg generasi haji.dolah..huhuhu...pic dia nnt korang tgk la k...ragam dia semua mcm mak n ayah dia...pening pala kami tau...kami 8 org teman kan kak mas sampai la kul 1 pagi..pastu aku terus balik dari ipoh ke chikus...pntnyerrr...dah la ngan bby mcm tu..ragam mcm2..huuhu...paper pon tak sabo nak balik nest wekk nak ggt budak kecik tu..huhuhu....

mizzz la kat my hubby..dah la keje jer...jumpa???ish tak yah ckp la..susah sgt nak jumpa tau tak...tak pe la hubby...sabo jer la k syang...paper pon mizzz u alot dear...take care...

~ni la mummy bby tu wit adik aku yg gemuk~

~ni la pic budak yg kuat meragam rupa2nyer BERAK~

Sunday, December 6, 2009

cuTI n PERjuMPAan ;0)

salam semua...lama giler la tak update blog ni..ish ish ish...stat dari ray sampai la skang...lamu tu beb..hehhehe...skang ni meh nk cite pasal minggu ray ni...kali ni sya raya kat kedah...kalo nak tahu raya kali ni saya g umah tok lang sya jer kat taman PKNK...tu jer...pas tu sya balik n tak mner2 pon...ape lagi balik umah tgk KATOON n TIDO la..hehehe....berukband sya ni dah la buat hal...ntah nape ntah...mengong btl..harap bayar jer mahal tapi hampeh...ish ish ish...ada la jugak jiran2 kat umah atok sya tu dtg..so atok sya jamu kan laksa jer...sedap jugak atok sya buat laksa..nyam nyam..tu pon kalo nak tahu tak cukup tau...huhuhu....

ari ahad lak sya g pekan rabu ngan atok sya...nak tahu g beli per???beli kuih bauhulu la...heheh ada yg org kirim..ada yg beli tuk bg ole2 n mcm2 la..borong sakan beb..tapi seronok..kalo nak tahu kalo nk g pekan rabu kena bawak atok sya..sbb dia bnyak kawan kat sana...so dapat la murah...hehehe..tu yg borong sakan tu...tapi atok saya ni kurang sihat cikit..telinga dia tak berapa dengar...pastu batuk lak..cian sya tgk...dah la atok sya isau pasal umah yg dia duk sakng...mcm2 masalah ada...sya ajak dia duk sini tak nk...ummmm...nak buat mcm ner...kalo leh nak jugak duk situ walupon adik bradik buat mcm2 sampai lupa...ummmm....tak pe la dugaan btl tak??

hari selasa lak mak,ayah n deydey dtg sbb nak anto jiji balik sintok...so sblm jiji nak balik ari rabu tu sya ajak la diorg g perlis makan jagung bakar..nyam nyam sedap beb..lama giler la tak makan..mizzz kat perliss...huhu....tak per nanti tgk la pic yg aku amik k..ha sblm telupa sempat lagi kami makan RFC..sedap la jugak...lain dari yg lain..huhu...mlm tu ape lagi bila dah tido satu kelambu...bising dia tak yah ckp la...bnyak sgt yg nak di sembangkan...hehehe...ha sblm terlupa taniah kat abg apis n kak ekin..hope ape yg dirancang menjadi...amiinnnn...

~kat sg.baru perlis~

ummm...cite lak pasal smlm...aku jumpa kawan aku sekian lama tak jumpa...ada la dalam 4 tahun kami tak jumpa...tu pon jumpa sbb akk alia kawin..rasa jugak kekok dia...yer la kami dulu ada krisis..so nak kata akrab mcm dulu tu tak nampak la...sikit2 tu blh la..tak pe la..hope satu hari nant semuanyer akan jadi mcm dulu..aminn...fad n boy thank's k bawak aku g jenjalan...hehhe...

~fren 4ever~

Wednesday, November 25, 2009

seLAMaT aRI raYA aIDILadHA

waaaa..tak lama lagi nak raya...paper pon selamat ari raya ok..sok saya balik kedah...sblm tu sya akan singgah tapah tuk amik baju raya sya kat kakak sedara sya...pastu akan teruskan perjalanan g ke ipoh amik adik saya pulak..so mybe dalam pas tgh hari saya akan bertolak ker kedah...korang semua doakan perjalanan saya selamat ok...

keje saya mcm biasa la ok jer...semalam kak maini dah balik kelantan...alhamdulillah dia sampai ngan selamat..pagi ni jer saya,kak aida,kak huda,kak yun n bos yat jer yg ada kat opis...kalo ada kak maini ape lagi time bising tu bg kat dia la..hehehe...tak tahu la nak tulis ape...buntu la...hehehe...tak pe la nanti jumpa dalam coretan yg akan datang k...tunggu la saya update k ;0)...doakan saya selamat sampai k

Monday, November 23, 2009

TerkiLAN + tERseNTuh

sepanjang minggu ni bnyak la jugak keje yg aku kena buat...tu tak menjadi masalah pada aku pon..sbb aku tahu tu kerja aku...jumaat lepas aku kemas brg yg kami nak jual tu...aku ngan kak huda duk bilik blakang tu susun la ape yg patut...tapi keje kami terbantut sbb aku ada keje..hehehe...so nanti2 kami sambung balik k...tuk DR.MAI sowie la k..pintu blakang tu mcm tu..huhuhu...

ha kisah yg buat aku terkilan sbb pagi tadi aku jumpa kak mas...kak mas tu merangkap akk sedara ruz,ex kapel aku dulu...dia cite la HAZIQ n ZATI ckp g la amik mak mira..ya allah rindunyer aku ngan diaorg...nape la aku lama tak jumpa diorg...mizzzz sgt2 ngan diorg...ruz pon pnh jugak cite ngan aku pasal ni..diorg ckp pak long nak amik mak mira ker??ZATI tu kalo berckp tu tak yah ckp la mcm ner...pot pet mcm mak nenek..aaggrrrhhhhh..mizz then a lot...tadi jumpa jer kak mas tgk2 dia dah mgandung 7 bulan..aminnn dapat adik la pas ni diorg kan..hehehe...tak sabo lak aku nak tgk bby dia..nampak kak mas pon makin berisi..aziq n zati nanti kita jumpa k...muuahhh...syg korang...

rabu ni aku balik kampong...tapi aku singgah ipoh n keesokkan hari nyer aku balik kedah...tahun ni tuk raya haji aku balik kedah...so atok n acik tunggu la cucu atok yg COMEL ni..hehehe...raya kali ni ntah balik ke tah idak perak..mizzz kat jiji...tahun ni raya still sama diorg tumbang lembu sekor...tak pe la next year still ada kan...insya allah...aminn...

MR.HUNNY BUNNY aku dah dapat keje...aminnn...dapat jugak keje dia kan..nanti cukup bulan tunggu la aku pulak nak PAU dia..hahaha..k la time buat keje n nak selesai kan sebelum aku balik kampong... ;0)

Sunday, November 15, 2009

aPE PEnDApaT KORANg??

aku nak tanya patut ker aku mintak NO FON pompuan yg pernah jadi KAWAN BAIk aku dulu??nak tahu tak sbb per aku tanya korang???dulu dia ni PERNAH bergado ngan aku PASAL SOWANG LAKI ??ntah la aku pon tak tahu...nak kata AKU MAAF kan dia ntah la aku pon tak tahu la nak kata mcm ner...sbb ati aku TAWAR tuk jadi SAHABAT dia...kalo korang nak tahu..dulu dia RAPAT giler ngan aku...sampai aku ni ikut dia balik kampong...ntah la sbb LAKI jer kami jadi mcm ni..so ape PENDAPAT korang???

Saturday, November 14, 2009

TraGEDi...

salam semua....lama giler kan tak update blog ni...nak buat mcm ner..pnt giler beb..18hari keje jer tanpa cuti...balik pon tak menentu...badan ni pon rasa panas jer..tapi still g keje tau..tak pe la bila lagi nak rasa seksa mcm ni kan..hehehe...sblm aku cite pasal ape yg jadi tuk harai ni aku cite dulu sepanjang aku tak tulis blog ni...ish ckp pon dah melalut ni...hehehe...

3 hari sudah ibu aku g kusus lagi..tapi kali ni dkt jer kat KL...tapi 3 hari lagi la aku duk umah tanpa ibu..hehe...3 hari ibu tak de jer balik jer umah benda pertama aku cari PERIUK...nak tahu nape??sbb KENA MASAK lauk tak pon panas kan lauk tuk malam kang nak makan...so tu la rutin aku selama 3 hari...lepas masak jer aku LIPAT BAJU...kalo adik aku balik kami lipat same2 la..hehe..kalo tak alamatnyer aku sowang la..haha...hari pertama ibu aku g kusus tu aku nadid n abh g pasar beli sayur...nak tahu tak aku nak masak per???masak SUP CENDAWAN...sedaaapppp tapi kurang masin sikit hehe...bukan ape dah bnyak giler aku masukkan garam tapi tak masin ape lagi aku pon biar kan jer la takut TERLEBIH MASIN..hehe...

dalam masa tu jugak selalu la jugak abh aku amik aku bawak MR.TAM TAM..ha korang tahu tak MR.TAM TAM aku tu skang berak dia busuk giler..dulu tak la sebusuk mcm tu...hehehe...ntah ape ntah yg dia makan..stp pagi jer dia akan SONDUL muka aku suh cium dia yg busuk tu..hehehe...mcm2 btl MR.TAM TAM ni...

ha meh aku cite ape yg jadi kat aku semalam...smlm staf lambt datang so aku n kak maini jer...kebetulan lak kami berdua jaga exam...pastu timbul lak satu masalah lecture dtg lambat amik solan...so kami tak leh nak bgerak g exam hall la...nak dijadikan cerita..aku ckp kat kak maini aku grak dulu...yer la time tu dah kul 8.40am dah..exam lak stat kul 9.00am..so aku ngan pantas nyer berjalan n naik tangga naik ke tingkat 4 bangunan sebelah...time tu tak yah ckp la aku memang kelam kabut la sbb aku sorang jer...sampai2 jer kat exam hall aku tampal ape yg patut pastu bila tiba lak masa nak susun buku jawapan ulu ati aku sakit...mula2 aku tahan lagi sampai satu taham aku terjelupok kat lantai...time tu tuhan jer tahu bertapa sakitnyer ulu ati aku ni...nak ngis pon ada...sakit sgt...pastu dalam exam hall tu aku sowang jer yg ada...aku pon ape lagi nasib la hp ada dalam poket bju kurung aku so aku kol kak maini suh dia dtg...tapi tak leh nak dtg sbb ada lecture tak dtg amik solan lagi..time tu aku tahan la walupon sakit aku buat la jugak maner yg aku mampu..sampai la lecture dtg kat hall aku aku pon ape lagi mintak tolong kat dia n suh dia tolong susunkan kertas jawapan tu...kalo korng nak tahu ape aku buat pastu...ape lagi aku g bilik air,aku pon tak tahu nape aku leh duduk kat lantai bilik air tu..so ape lagi duduk kat lantai tu mnahan sakit sampai la ada sorang student tu tolong sapeu kan ubt kat aku...sed giler time tu..rasa nak balik jer...

dulu jadi mcm ni tapi tak sangka akan jadi lagi...aku pon tak tahu nape la jadi mcm ni..mybe sbb bdan aku ni bnyak lemak sgt kot..hehehhe...tapi tu la tragedi yg menimpa aku smlm...hope semalam tak mcm ari ni...skang ni pon aku keje...kalo korang nak tahu 2 minggu aku keje tanpa henti tau...sedihnyer aku tau...huhuhuhu...takleh nak date ngan MR.HUNNY BUNNY aku tau...hehhehe...

so tu la rintitan aku selama 2 minggu ni tau..yg semalam jadi kan kenagan aku..hehehe..kepada semua yg risau kat aku..thanks k..kalo leh jumpa sis yg tolong aku tu mesti best...so GOOD LUCK sis..

Sunday, November 8, 2009

sABTU n aHAD berPERAng tUK EXAM...

pntnyerr tak kusangka kalo nak tahu...yer la skang ni pon aku kat tempat keje tau...ahad keje beb..nak buat mcm ner..ni semua nyer gara2 dak2 UIA nak tgh EXAM...sedih giler kot aku ni...masuk sblm kul 8am..balik lak kul 6pm...tu pon kalo exam abis kul 5.30pm..pnt tu tak yah ckp la mcm ner...ish ish ish...tapi nk buat mcm ner kan..nak tak nak kena la keje kan beb..hehhe...nnti dapat duit banyak..kah kah kah...

nak tahu tak satu bnda yg membuat aku sakit semalam...smlm exam abis kul 5.30pm..aku dah anto msj kat abah aku suh amik aku kul 6pm..tapi abh aku pesan suh kol abg aku yg sulung suh amik aku...so aku bertindak ngan pantas ape lagi msj la abg aku yg sulung tu suh amik aku sblm kul 6pm...nak djadikan cite la kan...smlm kan hujan lebat giler sampai UIA sendiri pon BANJIR..kebetulan lak EXAM aku tu abis kulo 5.45pm...so agak lambat la kan...aku ingt abg aku tu dah nak sampai..TAPI hampeh tak grak lagi dari umah..aku ni kelam kabut la...siap2 semua aku kuar dari opis kul 6.15pm...tapi batang idung dia tak nampak pon...aku ape lagi mula nak hangin...aku kol dia tak dpt...aku kol ibu tanya abg aku tu mner...skali leh ckp BARU NAK KUAR SBB DIA DARI UMAH KAWAN DIA....sakit ati giler dibuatnyer kalo nak tahu...sabo jer la tau...siap msj aku JALAN JEM ABG LAMBAT SIKIT...aaagggrrrhhhh...hari dah nak malam dah ni..dah la ngan hujan nyer pastu ngan aku sorang jer sape tak takut...dah la tak de teman..nak nagis aku dibuatnyer..kalo ada tak pe la blh dimaaf kan...ape punya abg la mcm ni...pastu dia sampai kat UIA ni dalam kul 6.45pm..hari dah NAK MALAM tau..nasib la ada kereta ROSAK kat tempat aku tunggu ni...terasa SELAMAT DALAM TAK SELAMAT hehehe..mcm ner maksud dia tu LU PIKIR LA SENDIR k...hehehe...sampai jer korang nak tahu tak ada 2 org MIANAH GILERRRRR ada dalam kete aku tu...hangin la aku nak jer aku sepak je muka minah2 sengal ni...sbb diorg la ABG AKU AMIK AKU LAMBAT...sengal btl...abg aku ni pon satu UTAMA kan la ADIK dia yg COMEL ni...ummm...ntah la aku pon tak tahu la nak kata mcm ner...kalo org lain tu laju jer...kalo adik dia ni..semuanyer LEMBAB.....

sadis tak cite aku tu...hehehe...tu pon nasib baik la MR.HUNNY BUNNY aku teman aku msj...sku merepak ker mara ker dia layan jer...so ape lagi dia la yang tenagkan aku..hehehe..THANKS SAYANG...baik tak MR.HUNNY BUNNY aku tu..hahahaha...tak pe la kan nak buat mcm ner...hope ari ni bnda yg sama TAK TERJADI...aminnnn....ha MR.HUNNY BUNNY aku dah ada kat UMAH dia dah..YYAAAHHHOOOOO...TERASA AKU DKT NGAN DIA...kah kah kah

Thursday, November 5, 2009

H.A.C.K.S ;O)

~HANYA AKU CINTA KAU SEORANG~

EA fOR eXAm..

hahahaha..minggu ni jer dah stat EA..EA tu EXAM ASSISTANT...ala dia mcm jaga EXAM tuk studen UIA...huhuhu...mcm seronok tapi pnt sbb mcm TUNGGUL jer...hehehe...time tu MATA pon kena la TAJAM..taku student MENIRU...hehehe..adat la kan kalo exam tak meniru tak sah TAPI kena la pandai2 jgn sampai kena TANGKAP...ish ish dahsyat kan..hehehe...padan muka diorg yg kena tangkap...huhuhu....

dah 2 hari MR.HUNNY BUNNY aku kat PERLIS...ayyoooo....baru 2 hari rindu dia mcm TERLEBIH dari BIASA...hehehe..ALAMAK malu la pulak..hehehhetapi tak per janji dia tahu yg saya ni MIZZZZ GGGIIILLLEEERRR kat MR.HUNNY BUNNY saya tu tau..;o)..nak tahu tak smlm MR.HUNNY BUNNY aku majuk..mner tak nyer dia BACE coretan aku yg sebelum2 ni..skali TERTIMBUL la pulak perasaan CEMBURU dia tu...ish ish ish...KECIK2 pon pandai CEMBURU..hehe...tapi tak per tu la buktinyer dia syg kat aku kan...tapi kan yg bagus dia AKU yg MERAJUK...yer la dia leh ingat aku ni CURANG..ada ke patut????ha padan muka dia..hehehe..tapi aku dah mintak maaf kat dia..yer la aku tahu salah aku kan.. ;o)...MR.HUNNY BUNNY SOWIE K SYG...MMUUUAAAHHHHH SAYANG KAT KAMU...bila la MR.HUNNY BUNNY aku tu nak balik kan... ;0(

ha nak tahu tak MR.ATUT aku tu dia nyer bengkak yg ada tu pecah lagi..aku nak pegang tempat bengkak tu pon takut..yer la risau dia sakit..aku nak bawak dia jumpa dkter susah yer la skang ni aku sibuk sgt2...ummm....cian MR.ATUT aku tu kan... ;o)

Monday, November 2, 2009

TerIngatKAn sesUAtu....

ak tahu tak ape yg aku ingtkan..aku ada la bace 1 blog yg sweet sgt2...bila aku tgk dia kisah kan "BEAR " dia aku teringt "BEAR" pemberian sesorg...ish2...nak nagis lak dibuatnyer...yer la kalo nak tahu tu la SATU-SATU nyer pemberian yg aku terima setelah hampir SETAHUN aku ngan dia...nak kata dia tak ingat bufday aku tak jugak..dia ingat jer...ah biar la tak semestinya bufday kena bg adiah btl tak???tapi time tu kalo nak tahu aku nak sgt sbb satu2 nyer BENDA yg blh buat aku TERINGT kat dia...walaupon dia ada dalam HATI aku...tapi JODOH kam tak BERPANJANGAN...BERAKHIR ngan kehadiran ord KETIGA..yg aku anggap selama ni KAWAN...hubungan 3 TAHUN tu ibarat SIA-SIA jer...adakan tu SALAH AKU???ish2 asal lak aku nak SEDIH2 ni....ish ish....ah abaikan skang ni mula kan idup baru...btl tak??

tadi plak aku tgk cite SUMPAH BUNIAN...bila teringt kan pasal RUMAHTANGGA ADAM n HAWA..nanti rumahtangga aku mcm tu ker???uwwaaa....taakkuuuttttt tapi NAAAKKKK..hahahaha..gilo tul aku ni kan...nak buat mcm ner kan skali bila dah GILO mcm ni la...hehehhee...

mlm ni MR.HUNNY BUNNY aku tido umah akk dia...so LINE CELCOME sana KURENG cikit...ish ni yg buat aku RINDU GILLEERRRR kat dia tau...tak pe la tuk mlm ni jer...hehe...sabo2 k dak gemuk...ehhehe...

aku nk tanya PATUT ke aku PIKIR pasal ORG YG PNH MUNCUL DALAM IDUP AKU kemudian ORG TU HILANG MCM TU JER??PATUT KER AKU AMIK TAHU KEMANA DIA MENGHILANG???

'EA' bERmULA...

hoiiiii...ha terkejut tak...hehehe...mula i ari ni sampai la 19hb NOV 2009 aku jadi EA kat UIA...hehehe...alamak mcm xcited jer kan..tapi skang ni tak la rancak sgt keje aku...u cume duk kat tmpat aku jer n buat la ape2 pon yg patut...tak join sgt ada EA yang lain..huhu...nak tahu mcm ner keje dia tunggu la budak2 EXAM baru la tahu mcm ner SEKSANYER...kah kah kah....

ari ni aku tak la bnyak nak story kat korang...just MR.HUNNY BUNNY aku nak g PERLIS nak anto REPORT dia yang dia buat mnggunakan LATTOP aku ni..hehehe...BERJASA tak aku kat MR.HUNNY BUNNY aku tuu..huhuhu..aku kan BAIK so kena la BANTU MR.HUNNY BUNNY aku tu kan..hehehe...paper pon MR.HUNNY BUNNY selamat g n selamat pulang k sayang...yg penting JGN MENGGATAI...INI ADALAH AMARAH KERAS..ngerti wahai sayang ku.. ;0)...mizzz nyer la kat dia kan...aiiiii...ape la nak jadi ngan aku ni kan...dah ANGAU mcm ni la..hehehe...tuk my hubby LOVE U SO MUCH....muuuahhhh SAYANG kat MR.HUNNY BUNNY...

Sunday, November 1, 2009

oH aTUT... ;0(

yo..yo...wazup wazupp..huhuhu...monik semua..amcm dah mkn ker???ish ish jgn tnya aku ni dah mkn ke belum...mesti la SUDAH...kah kah kah..ha nak tahu satu bnda yg buat korang pon simpati la...kucing aku si atut ni pp dia bengkak...tak caya tgk la pic dia kat bwh aku uplod kan khas tuk korng tau...pagi tadi yg bengkak tu PECAHHH....ya allah tuhan je tahu bila aku tahu bnda tu pecah tau tak...korang tahu tak bila korng bernanah mcm ner bau dia bila pecah??hanyir kan???yg tu la aku bau tau..ya allah nak termuntah tau tak...ni time tulis ni pon aku still lagi leh terbyang kan semua tu tau tak...ish ish ish...mcm ner la si atut tu kan cian aku tgk..sed giler la...smlm ok jer manje giler ngan aku...siap tidi ngan aku tapi kejap je la aku tak bawak tido dalam umah..sbb dia suka kencing dalam umah...tu yg tak tahan tu...kalo tak pancut dah lama aku bawak dia tido ngan aku..huhuhu....paperpon aku cian giler tgk dia...

~MR.aTUT daLaM kesaKITAn~

sblm terlupa ingat tak aku cite kat kowang pasal si MR.TAM TAM...ha ni dia pic dia mcm MIS.TAM TAM mr.mama aku kan??huhuhu biasala nak ngorat MR.MAMA mesti la kena sama amik ati kucing dia dulu...hahahaha...sengal btl aku ni...HUNNY BUNNY jgan mara k...muuaaahhh syg kat dia...jap g nak g date..sbb dia nak pulang kan lattop..so ape lagi time LEPASKAN RINDU la...yyaaahhhhooooo...HUNNY BUNNY BOO TUNGGU HUNNY BUNNY...almaak terserlah lak KEGATALLAN hahahahaha...k la nanti story lagi k..skang ni tume nak tgk MR.ATUT aku...cian kat dia tau... ;0(

~MR.TAm tAM~

Saturday, October 31, 2009

JAdi bUAt kaLI kE-2

nak tahu tak jadi per??hp aku msk air lagi sbb ujan...uuwaaaa....cian aku tau tak...tapi bukn aku yg buat tapi buncit aku yg buat....salah kan dia...sampai ati b kan tak jaga barang sayang...tak nak syg b dah...uuuwaaaa....hahaha...aci lak majuk mcm ni kan..hehehe...tapi alhamdulillah hp dah ok..hope ok la aku tak nk la KO lagi..syg oiii....kisah dia mcm ni...smlm dia amik kak ifa kat tmpat keje...stp ptg tu la rutin dia amik akk dia anto kan akk dia kat laki dia...pastu smlm kan hujan lebat...dia plak sangka hp tu tak kan basah...silap la...hp aku tu dah la sensitif sikit...nak djadikan cite balik tu mula2 dia anto msj kat aku ok jer...tapi bila nak bals msj aku ape lagi keypad dia tak leh tekan...jadi mcm hp aku msk jamban ari tu la...memg tak tahu la nak kata mcm mner time tu...aku nak mara pon ada...tapi dalam masa yg sama dia tak sengaja...aku buntu kot time tu...aku suh dia bukak semua n biarkan atas tuala n besok bru bukak hp tu...so alhamdulillah hp tu ok..weeeee......

keadaan aku mlm tadi tak yah ckp la mcm ner...sed giler la..yg dia lak asyik mintak maaf kat aku jer...aku pon ntah la berair la jugak mata ni..tapi tak pe la aku redha sbnrnya cume perasaan tu risau sgt2...takut jugak melayang RM150 lagi kang...huhuhu...so besok kami nk jumpa...hehe...aku akan dpt balik lattop aku...yyyaaahhhooo.....dia pinjam lattop sbb nak siap kan report...so keje dia pon dah siap so dia nak pulang kan kat aku balik la...hehehe...

sayang paper pon jgn la rasa bersalah k...sayang sayang kat hunny bunny syg ni k buncit... ;0)


ha tuk ari ni xtiviti aku ialah aku kena ikut mum n dad aku g kenduri kat umah kawan dia kat perangsang templer...so kena la ikut...tapi kalo tibe malas aku SOWIE la nak ikut...hahaha...ha korang nak tahu tak smlm blh dikatakan ada la dalam 2 3 org EX student aku cari aku...wow...agak terkejut la jugak...ptg tu nabila kol aku..nak tahu dia tu darjah brape??darjah 1 tau tak...ish ish ish...budak2 zaman skang ni teknologi blh mguasai diorg btl kan..heheh..mlm tu lak adam n aidi kol aku..tapi aku tak angkt sbb aku kat bawah time tu...sowie k dear ckgu tak angkat..;0)...kalo tak silap aku senin ni diorg peksa..tapi tak tahu la ape yg aku tahu ni btk ker tak..paper pon TO ALL MY STUDENT 5M,5N,4J,4M,2J,1M FROM SKOLA SKBBS GOOD LUCK 4 UR EXAM..CHAYOK2....

ha korang nak tahu tak ada la satu mlm tu aku terbayang2 kan time aku n semua dak kelas aku lepak kat bukit ayer...time tu last kami bersama...nak tahu nape??sbb tu la saat terakahir kami akan luangkan masa bersama sebelum kami keluar dari perlis n bawak haluan masing2...lepas jer final exam abis kita org semua g bukit ayer..ape lagi kita enjoyyyy...teringt bila sorg2 kena bg ucapan..waaa....kalo korg nak tahu bila turn aku aku nagis...kah kah kah..bukan ape ntah la rasa syang kot time tu bila semuanyer nak berpisah...ish ish ish..mcm budak2 tul aku ni kan..tapi nak buat mcm ner??aku ni kuat nagis...n senang tuk mgalirkan air mata tau...hehe..alamak terkantoi plak..hehehe...paper pon izzz kat semua ex KPT..tambh2 lagi dak INSUDTRI 1 intake06' n dak A4-1E...mizzzz u a lot...NENGOK...bila kita leh jumpa ni... ;0)

Tuesday, October 27, 2009

oH mY mUM..+ mCm2 SToRY... ;0)

halu..halu..halu...lama giler kot aku tak bukak blog aku ni...agaknyer nyer dah bersawang dah kan..hehe...nak buat mcm ner...bokband aku buat hal,,slow nak mampos nasib aku yg tak mampos..hehe...pastu ngan lattop aku lak MR.HUBBY aku pinjam tuk wat report so aku pon bg je la...tolong menolong kan amalan yg MULIA...hahaha...

ari ni mcm2 aku nk cite...1st skali ibu aku tak de kat umah selama 3 hari kalo korg nak tahu...terasa lak umah tu sunyi walupon bru sehari ibu aku tak de kat umah...ibu aku kena g kusus kat PD..rabu ni baru la dia balik...kalo korg nak tahu bila mlm jer aku n nadid je yg tinggal...mner taknyer abg2 aku semuanyer keje abh aku lak g masjid...risau jugak tinggal kami berdua walupon org kiri kanan ada...abh aku siap pesan suh kunci semua pintu pagar..biasa la dia takut jadi paper kat anak dia yg COMEL ni..hehehhe....

sblm aku terlupa alu ada amik sekor kucing itam...sebijik mcm MISS TAM TAM...hehe..cite dia mcm ni ada la satu pagi tu aku g beli makanan kat kedai atas yg selalu aku g..pastu abh ckp mira tu tam tam tu...yer la sbb tam tam ni dulu pnh ilang seminggu ilang dia tau...cian MR.MAMA aku tau..hehe...aku pon ape lagi tanpa pikir pnjang aku amik jer la..bila panggil nama tam jer dia dtg so aku pon ingat la tu MISS TAM TAM..bila abh tanya jantan ke betina rupa2nya TAM TAM tu adalah JANTAN...abh aku pon senyum jer n aku ngan tangan yg laju aku bukak pintu n letak kan dia dalm kete...nak tahu nape..sbb kucing tu lawa la jugak walupon itam..hahaha...so aku bubuh ama dia MR.ITAM..agak2 sama la jugak ngan kucing MR.MAMA aku kan..hahahaha...ibu aku tak yah ckp la..majuk 3 hari..tak nak ckp ngan kita org...muka dia pon ketat bin sendat jer tau aku amik kucing tu..hehehehe...sowie la ibu nak buat mcm ner kan...kami kan SAYANG KUCING...hehe

al kisah aku yg seterusnyer ada lah pasal sowang mamat giler tuduh aku bukan mcm sengal..aku sakit ati tak yah ckp la..selama ni aku hormat giler kat dia...jaga perasaan dia last2 ape yg aku dpt mcm S***...sakit ati aku ni tak yah ckp la..pastu ada lak sowang mamat ni belagak nak mampos...kalo pandai tapi BODOH tak guna jugak kan..btl tak MOK??eee...ntah la sakit ati sampai skang aku trasa tau...sabi tu bnyak dah sabo sbb dah banyak kali dah tuduh aku ni...ingt aku ni ape...tunggul ker yg tak de perasaan sampai leh buat mcm tu...kalo korg la jadi aku ape la yg korg buat mgam mamat B****** ni???bg cadangan cikit.....tak pe ada ubi ada batas ada hari aku balas balik..

eh lupa lak aku nk cite...ari tu mak n ayah aku turun dari perak..blh katakan hampir satu family dia yg turun dtg umah aku tau...sbb ari sabtu ada kenduri kat seremban..kalo korg nka tahu dari pagi aku kuar sampi ke mlm baru aku blik tau...walupon pnt giler..hehe...nk buat mcm ner kan jaln punya pasal no hal la beb...pastu ari ahd lak aku g umah mak long kat puncak alam..lepas tu aku g umah una dia buat open house balik dari umah una aku g the curve buat kali kedua..hahaha..nak tahu aku g ikea semata2 nak beli mentol sebiji...haha..saje gatal2 nak g kan..so ape lagi kat dalm tu lak tak ramai org aku n semua sedara2 aku siap posing abis la..hahaha walaupon ngan baju kurung..hehe....

kalo sentuh bab aku ngan MR.HUBBY aku..mcm biasa la kan..kalo ada yg tak digadokan..yang tak dpersalahkan tak sah tul tak..p[ejam celik pejam celik aku ngan dia dah hampir 3 bulan...wow...kejap jer dah 3 bulan...hope hubungan ni akan berterusan sampai bila..aminnn...doa2kan la k..mner tahu nanti leh makan nasi myak aku kan..alamak gatal la pulak..hehehe...

ummm...ape lagi nak cite yerk??mcm2 nak cite tapi tak tahu mcm ner nak luahkan..tambh2 lagi dah lama giler tak tulis blog so tak tahu mcm ner nak luah kan..heheh...tak pe la nanti kalo ada story lagi aku cite ngan koranag...paperpon mizzzz sgt2 kat mu mum..ibu balik la cepat nak dgr ibu MEMBEBEL...;0)

Sunday, October 11, 2009

wOW sUKAnyer...

~unTIE uNA,MIera n KudiD wIT bbY AZIQ~

ha nak tahu tak nape aku suka sgt...sbb spanjg ari smlma aku,nuna,nadidi n yum kuar same2...mula2 ingt nak g umah fazrie...tapi tak jadi mamat tu buat hal lak...SEPAK kang....bengang jugak aku ngan mamat tu...ada ke patut dia kata ko dtg a umah aku tapi aku ada kat KLINIK TGH KEJE..tak mcm MENGONG kan..tak pe la fazrie...tu AWAL n TERAKHIR k beb..

so lepas dari aku PLAN tak jadi tu aku tukar plan aku...ha dari mula2 tak jadi g terus aku tukar plan g umah kak pah..ha sape lagi MAK MENTUE aku la..kah kah kah...'B JGN MARA K DEAR'...kat sana kak pah jamu aku makan LAKSA..pastu aku g umah abg e tgk BABAY IMAN HAZIQ... baru 4 bulan anak abg e n kak sha...aminnnn...seronok kami tgk bby tu tau..kih kih kih...dekat 2 jam la jugak aku,una,nadid n yum kat umah abg e...siap mkn BIHUN GORENG SPECIAL lagi tau...paper pon THANKS KAK SHA...lain kali kami MAKAN lagi tau..hehehe..

lepas aku balik dari umah abg e OTW aku nak g umah kak wan aku ternampak PAK CIK aku la..skali aku g la umah dia...jumpa HUBBY kecik aku la sape lagi kalo bukan ZAHIR...hehe..HUBBY BESAR aku TETAP kat ati k BUCUK..hehe..g umah mamak usin tu mkn pasembur...ya allah KENYANG giler beb..memg tak larat nak masuk...tu pon ada lagi SATU umah yg tak g tau.,.kita org harap2 sgt2 kak wan tak msk paper kalo tak PECAH perut kita org tau.hehhe....sampai umah kak wan aku suh dia amik aku kat LRT KEPONG CENTRAL..sbb aku tak tahu umah dia...lepas dah tahu umah dia alahai dekat ngan umah kawan abah aku..ish2 kecik betul dunia ni..hehe...

pas g umah kak wan kita org rancang nak g tgk wanyang...ingt nak tgk JIN NOTY tapi HAMPEH tak de lak..sabo jer la tau...pastu ingat nak tgk PISAU CUKUR tetap jugak tak de tau...ish2 KECEWA tau tak...LAST skali kita org tetap buat keputusan nak tgk jugak wayang..ape lagi nak tahu kita org g mner??kita org g D'CURVE tak sangka tau tak nk g sana...msk sana korg nak tahu tak SESAT...kah kah kah...JUJUR la aku ckp tu la 1st time aku sampai sana...sampai IKEA dulu pon dah lama giler beb...nak cari parking pon payah..bila dah dpt msk dlm tu lak mner PANGUNG WANYANG DIA???susah nyer nak cari aku cuma nampak MAKANAN jer bnyak kat situ tau...hehehe...memag giler la kat situ kalo korang nak tahu tempat tu 'IDUP' btl...bahaya tuk BUDAK KECIK..kih kih...

last2 jumpa la jugak PANGGUNG dia,dengan langkah yg terlalu pantas kitaorg g la beratut...skali dah sampai depan kaunter leh lak TIKET TAK DE...uuuwwaaaa...dah la dtg jauh2 ada tiket pon duk asing2 TAK NAKKKK...last skali kita org tgk cite KUTILANAK RUMAH MAYAT...haram tul cite tu...ala senag cite AKU TAKUT CITE HANTU....hahahahah...sampai TUTUP MATA la aku tgk ngan adik aku tau...YUM N UNA lak GELAKKAN kitaor..jgan la korg berdua SEKEH kang...hehe...balik umah dkt kul 11mlm..tapi tak pe aku PUAS berjalan kalo nk tahu..

Friday, October 9, 2009

jAWaPAnnyER...

ha nak tahu tak sape yg dtg tu..jeng jeng jeng NUNA @ GEMUK aku la sape lagi..kih kih kih...tu je la sape lagi...hahahha....aku kalo jumpa ngan dia mcm2 di borak kan...nak buat mcm ner kan dari satu kelas sampai keje pon sama walupon 3 bulan jer tapi still akrab ok...aku ngan dia ni pantang jumpa n tepon or msj mesti ada je bnda yg kami akan KETAWA kan n tuk pengetahuan krang kami kalo dah berjumpa mesti KETAWA BESAU punya la.kah kah kah...nak buat mcm ner kan...kami ni kan serasi..hehehhe..tak per yg penting kami ni comel ok...

una sampai jer dalam kul 6 tadi..pastu lepak jer kat umah...pastu ape lagi bersembg sakan la kami..kuar la semua cerita pastu cite lak pasal kentut ya allah memang tak tahan la kami gelak..teringat kat kisah2 lama tau...ish ish ish...nak buat mcm ner kan kami ni kan kaki GOSIP n KAKI GELAK..hehehe..

~momo wit nuna~

tUnggU sEsEOraNG... ;0)

ha aku tunggu seseorg....bila la nak sampai ni...hehehe...nak tahu sape ha yg tu rahsia la...bila dia sah sampai nanti aku tunjuk kan muka dia n knl kan katr korg k beb..kih kih kih...

so ari ni aku tak buat ape2 pon..tambh2 lak ari ni aku tak keje so duk umah jer la kan..huhuhu...tak tahu la nak buat ape??KITAB nak bace pon kena ada kawan bru syok nak kongsi isi kandungan KITAB tu..hehehe...korg budak2 kecik tak layak tahu isi kandungan dalam KITAB aku tu..hehehehe....

tak tahu la nak cite ape lagi so tunggu jer la k sape ORG yg aku tunggu tu k..huhu

Thursday, October 8, 2009

mCM seNGAL...

aku tak tahu la nak kata mcm ner...smlm aku kol EX aku korg tahu tak..nak tahu nape???sbb aku tibe2 miz kat dia..skali bila aku kol dia,dia demam lak...so ok la kan hope dia cpt sihat...tapi dalam masa yg sama aku dpt satu brita gumbira pasal dia sbb dia dpt interview nak jadi polis...alhamdulilah bgus tu semua masa depan dia kan...hope semua ni akan berubah...pastu dia mintak tolong aku cari bahan pasl polis ni...so aku pon kata ok jer bg a email...pas dah bg email kat tempat keje tadi aku leh lak terfikir nak carai dia kat FS..korng nak tahu tak dia ada FS n dalam masa yg sama POMPUAN yg myebab kan aku FRUST giler ada dlm FS dia...MCM SIALLLL...tibe2 kalo korg nak tahu ati aku ni mcm gugur n aku sakit ati giler+aku rasa mcm ner perasaan aku bila aku tgk POMPUAN tu dlm hp dia...aaagggrrrhhhhh nape plak perasaan tu ada lagi dalam idup aku ni ha??

ntah la aku cube tuk lupa kan dia...jujur la aku kata kan aku mizzz sgt2 kat dia...tu pon sbb aku syg kat dia...tapi nape la jadi mcm ni..dia kata rindu syg tapi ni ke dikata kan ngan semua tu...ah lantak la ko jantan...dulu aku syg kat ko kan tapi mcm sial ko buat kat aku kan...g mampos la ko...tapi nape aku tak leh lupa kan dia...aagggrrrhhhhh tak suka tak suka tak suka...

aku tak tahu nak cite ape lagi..yg aku tahu perasaan aku ni jer...ntah la beb...semua org kata ngan aku JGN ingt kan dia lagi...tapi nape aku ni degil...jujur la aku kata hubby aku tahu semua pasal dia ni tapi ntah la dia sendiri bg sokongan kat aku supaya aku lupa kan dia..ummmm...cian hubby aku ni yer la kalo BAB MAKAN ATI tu terlibih bnyak dah tau...paper pon b I'm SOWIE k DEAr...

Wednesday, October 7, 2009

aPPy bUFRdaY mY daDAy..

waaa.....abah aku dah cukup umo 56 tahun..kih kih kih...alamak my dad dah tue la..hehe...apper pon to my DAD love u so much n HAPPY BUFDAY..u r MY DADDY MY HERO...hehe..mlm ni aku ngan family nak makan kat luar nak celebrate la...nak belanja ALAMAK gaji aku tak kuar lagi la...lagi pon bulan ni aku POKAI la...nak buat mcm ner LOAN ngan MUMMY aku bnyak sgt..kah kah kah...tak pe la nanti la kalo ada rezeki aku belanje la family aku..huhu

ha nak tahu lagi cite tak??mesti la korg nak kan..hehe...aku beli BOKBAND baru yg CELCOME nyer...tapi LINE dia AGAK mcm HAMPEH cikit la...ada masa dia SLOW nak MAMPOS...sakit jer mata aku ni menunggu tau HARAM tul...kah kah kah pakai tak sampai 24jam tapi dia nyer membebel mcm dah 24tahun aku pakai..hehe...nak buat mcm ner aku ni kuat lak membebel..tambah2 kalo ada member lagi la GOSIP semua ada la..hehehe..ALAMAK kantoi lak..hehhe...

keje aku lak mcm biasa la...skang ni budak2 EIT sibuk nak amik supporting letter..so ape lagi mcm2 ragam la student tu...dulu suh anto 5 syrikat tapi sibuk g anto sampai 10..ape la budak2 ni..skang ni bila kami buat 5 jer sibuk la ckp kami bukan nak yg ni..sepak kang bru tahu..dah tahu yg dah compom g anto bnyak2 buat per..pastu leh lak anto tempat yg best2 jer..bila kami buat GROUP pandai lak mgomel tak tentu pasal...nak jer SEPAK sorang2 kalo ikutkan ati tau...pikir diorg tua lagi dari aku jer tau...kah kah kah..sabo jer la kan..

ha skang ni aku kerap jugak la msj ngan aya...mizzz her a lot la...adik aku pon sama...ntah bila la nak dpt jumpa minah kecik tu..tak pe la nanti buat runion la biar semua leh berkumpul kan..mesti best giler la time tu kan..hope semua tu akan terjadi..AMINNN...

ha lupa lak nak cite ari ahad aritu aku ada buat open house..yg dtg anak murid aku,nuna,my hubby,yum + kawan dia + moto baru dia..n ramai la lagi...yg penting leh katakan semua staff kat tempat aku keje semuanya dtg kecuali kak yun n br.yat..ehhe...tapi leh kata kan meriah la jugak ari tu..cuma abg,sayang,ayie n mecheng je yang tak dpt dtg sbb jem giler time tu...ah tak pe la janji ada jugak yg sudi dtg kan..ingt minggu ni aku nk g umah fazri_CINTA..ntah la tu la satu2nya kawan aku yg terus ilang..waktu konvo pon dia tak dtg...tak pe la beb kalo ada rezeki aku leh jumpa dia sabtu ni..hope dpt la kan..kih kih kih...k la nak kaur ni nak g MAKAN BESAU..daaaaa

Friday, October 2, 2009

aRi juMAt tUnggU aRi saBTU...

hehehe...ape nyer tajuk la ari ni kan...mcm sengal jer...hahaha...aku ingt nak g keje ari ni tapi ada maslah yg melanda ape lagi...tak keje la aku dbuatnyer...hehehe...TAPI sok aku kena keje..alamakkkk...mcm ner nak date ni..hehehe...tak pe sok keja nanti leh claim..hehe...

aku kena keje sok sbb budak2 nak konvo so aku kena edarkan kad n ape bnda ntah...yg penting budak2 tu nak amik jubah sbnrnya...hehehe..tak pe la nak tahu mcm ner tunggu je la sok kan...pagi tadi aku kol jiji tanya pasak beg yg aku pesan ape lagi siap dia bg pic lagi tau...hehe...jji i ni memg spotong abis la..tu yg syg jiji lebih tu..hehehe..

minggu ni nk kuar pon tak tahu lagi mcm ner...kalo nk kuar tu kena jugak tgk masa n bjet tul tak...lagipon kalo main kuar jer tak syok la kena la ada plan...aku ajak una n yum dtg umh aku sbb ada member aku ni buat open house...so ingt nakla g ngan diorg sbb diorg kata nak dtg umah aku..tapi kena la tgk mcm ner sok...kalo tak de paper duk jer la umh kan..hehehe....

ummmm...smlm aku sembg ngan kawan lama aku...giler la tak yah ckp la mcm2 yg kami smbg kan..alo sis sorry la kaco ko wat xment smlm k...tak pe nanti kita jumpa k..lagi pon UIA tu KECIK giler kan..hahahha,...

ape lagi aku nk membebel ni yerk..aku pon dah tak de idea la...alamakkk...bosan thap gaban..sok keje..uuuwwwaaa...kak maini kita kena keje bos YAT buli...uuwwaaaaa....

Wednesday, September 30, 2009

KepEnaTAn yAng tERAmaT..

holaaa...pntnyer nak tulis blog ni pon malas jer rasa tau...mner tak nyer ngantok + penat...ha sblm tu aku terlupa nak bg tahu..ingt tak pasal hemster aku nak branak???anak dia mati lagi...sed nyer aku..aku tak tahu nak buat mcm ner...aku dah asing kan yg jantan n betina tapi still mati lagi...kalo ank dia idup ada 4 ekor anak dia tau...ummm tak de rezeki kot... ;0(

tadi kat tempat keje aku buat keje aku nak tahu per???bak kata kak huda GIRLS NOTICE BORD...hahha...kes nyer sbb aku kena buat notice bord kat tmpt keje aku...huhu...pnt nyer tak yah ckp la tambh lak bhan ada lak yg tak cukup..hampeh tul sakit nyer ati..kalo tak dah siap dah tau keje aku tu..huhu..

tadi lak aku kol kak pah,mak n cik pah..sembag ngan diorg n ucap slmat ari raya..tapi tak ckp lama sbb aku ngantok giler..ni pon aku tahan kan jer mata aku..nk update kat tempat keje susah sbb PC aku rosak...tadi dia kata dah siap tapi suh aku amik sendiri..waahhhh bnyak lemak dah la aku anto ni nak aku lak g amik..bila suh anto alasan dia penat n sakit pinggang..,hampeh tul la kan...ah lantak la ko aku nak ko anto jugak...ngantok la..nak tido zZZZZzzzzz...

Saturday, September 26, 2009

kEmeriAhan HArI raYA 1,2,3,4,5....


~our family~

waaaa..lama giler tak bukak blog ksygan aku ni...kat sana aku ada bukak ingt nak update tapi nk buat mcm ner giler slow line dia..dah la line hp pon same..hampeh tul la kan...hehehe...so skang ni meh aku nk cite dari mula aku balik kampong sampai la hari ni..hehehe..

tuk last pose 19hb tu aku balik kampong..tuk pengetahuan aku beraya kat perak jer tahun ni..almaklumla kampong aku kan ada 2 so kena gilir2 kan..hehe..pagi tu aku balik dalam kul 10.30am...jalan blh than la tapi sampai jer kat slim ape lagi jem giler kot nak tahu sbb per??jalan dari 3 line terus jadi 2 pastu ape lagi jem la...sabo jer la kan..hehhe...msk slim terus sampai sungkai lak jem balik tu pon nak sampai bidor dah time tu...abah aku siap mara2 sbb manusia yg tak perikemanusiaan...hampeh nyer org..hehehe..aku ngan adik aku ape lagi tido la kat blakang tapi tido2 ayam jer..hehe..sampai kat kampong ada la dalam kul 12.45pm la jugak...sampai jer aku cari cik dadey..nak tahu sbb per sbb aku nk tanya kan bju raya aku mner aku nak cube..hahaha bruk nyer prangai aku ni kan..hehe...so ari tu aku tak terasa langsung lapo n tgk2 jer dah nak dkt berbuka dah tau..hehe..mner tak nyer sebuk memasak mcm2 tuk esoknyer nak raya walaupon penguguman tu tak tahu jadi raya atau tak..hahah...nak buat mcm ner kan kemeriahan nak beraya kan..hahah...so berbuka pon mcm2 lauk pas tu mkn ramai2 so tak yah cite la mcm ner seronoknyer beraya kan..hehe

masuk jer raya pertamaa aku pakaiu bju raya warna pink..ha itu baju kalo nak tahu ibu aku jelez tgk bju tu sbb bju tu aku sepadan ngan adik aku...hehhee...soryy la mummy jgn jelezz k...hahaha...pagi tu kami bersalam lepas semua sepupu sepapat aku balik semayang raya..ha pastu bermula la edisi sedih...hahaha...aku MENAGIS???itu wajib la beb...tapi kalo nak tahu aku mngis dulu sbb aku kol atok aku kat kampong...ya allah teringt masa tu tak tahu la nak kata...merah mata tersedu2 tu tak yah cakap la..hehehe...so pas semua org masjid balik so ape lagi sesi fotografi...tapi kalo nk tahu pic abah aku tak de sbb dia leh lak g beraya ngan ayah...sed kot..ehehe ah tak pe la janji aku pose manjer tuk semua...hahhaha

~1st raya~

raya pertama tak g mner2 pon duk umah jer tunggu semua sedara yang dtg...raya kedua pon sama...nak kuar tak leh nak tahu sbb per???sbb tak brani nak bawak kete..heheeheh..ape la guna lesen ada tapi tak brani nak bawak...hhhe..tak pe la kan nanti aku bawak keliling kampong hahahaha...so msk jer raya ketiga ha ni la saat yg dinanti kan...nak tahu nape???sbb kami semua anak dara pakai bju same2,nak tahu mcm ner??ha tgk la pic kat bawah tu k..hehehe...ha semua kata mcm puteri umno..hehe...dan hari tu jugak la aku g umah mak njang,umah nenek+g kubur atok,g umah atok leman n last skali aku g umah pak long kamal..itu time tak yag ckp la beraya tak hingat...hehhe..kebetulan akk sedara aku bawak camera dia..so ape lagi pose tak hingt la kami..hahaha

~my siblings~

~3rd raya~

raya keempat n kelima duk umah jer la...kami tak kemana pon..ingt aku nk kuar ngan member aku tapi semuanyer sebuk pastu aku lak nak balik kl..so ape lagi duduk umah jer la..ha terlupa lak nak cite..waktu raya pertama ada lak insident yg baik nyer berlaku...ada budak yg wayar dia putus sikit sesat kat umah atok aku...kalo korang nak tahu dia berckp tak yah ckp la..kalah kita kalo berckp..kalo dia wat karangan memang tip top tau..ayat pyambung n semuanyer penanda wancana dia teratur giler...hehee....aku tak amik video lak time tu kalo ada memg giler la korang dengar...hehe...pastu ada lagi satu insdent yg paling giler n berbahaya tau..nak tahu mcm ner cite dia...ada satu hari tu abh aku nak main merun..aku pon terkejut sbb selama ni tak de la dia minat sangat nak main semua tu...heheh...nak dijadikan cerita leh lak merun tu tak naik keatas...dia leh berpusing2 nasib la tak kena kat keta n tk kena kat abah aku..time tu semua cuak kot takut sgt2 tau..alahamdulillah tak jadi paper..mintak jauh la semua tu kan,..heheh...

so raya yg kelima aku balik kl..tapi aku singgah kat slim dulu umah kawan ibu..sampai jer umah dalam kul 3.30pm la jugak..balik jer umah benda pertama yg aku cari lattop aku la..hahahaha...pastu tak tido aku dibuatnyer sbb layan bucuk aku...mlm jer mak cik aku sampai kat umah n tido kat umak aku...ari sabtu lak aku kuar g umah mak idah n g umah mama...kat sana aku aku amik adik aku n lepak ngan semua adik bradik ibu aku...ape lagi main ngan zahir la..hehe..dah la debab aku usik cikit senyum jer dia..heheh..

so mlm ni lak aku belanjer family aku mkn KFC..nak tahu nape sbb tak bg ibu aku mask..hahaha...so itu la cite dia sepanjang seminggu ni..sok lak nak g beraya sape nak ikut??jom jom tunggu kat simpang k...jangan lambat tau...hahahah...k la bnyak lak aku membebel mlm ni..so aku nak layan drama ape ntah...hehe...sblm tu SELAMAT ARI RAYA sekali lagi aku ucapkan...nanti raya meh datg umah k.. ;0)

~si gadis~

Friday, September 18, 2009

SeLAmaT haRI raYA

hooolllaaaa...smlm aku kuar ngan minah n nadid..aku g berbuka kat luar...kalo tak si dia ikut tapi sbb hujan tak jadi la dia nak dtg sini...alamak sed la pulak pearemoticonhahaha..tapi tak pe la syok kot mkn bertiga pon redfruitemoticon...pastu mkn kat situ lak hujan turun ngan lebt nyer..nasib la ku bwak payung kalo tak basah kot..basib baik la aku ni kan brownteddyemoticon hehe....pastu aku oder chiken marryland...sedapnyer kenyang perut aku tau takmilkbottleemoticon ....pastu aku g jeljalan kat selayang mall..bnyak jugak org mlm tu sampai aku leh jumpa kwn2 aku n student aku..heheheh... brownteddyemoticon tapi ramai sgt org nak tegur pn payah...ehehhe...tak pe la kan janji diorg still lagi kenal aku yg makin comel ni...hahahahahah milkbottleemoticon



ha esok aku balik kampong so tak tahu la bila aku nk update aku nyer blog ni...adat la kan kat sana tak de line sgt...tak pe la yg penting aku appy nak balik kampong... redfruitemoticonso sblm aku terlupa la yerk nak ucap kan SELAMAT HARI RAYA...mintak ampun kalo ada salah n silap selama aku bt coretan ni,buat kawan2 aku sowie k so 0-0 tau..buat si dia yg gemuk syg mintak maaf k dear.. brownteddyemoticon


alamak kantoi la aku ni suka nagis brownteddyemoticon hahaha...tak per la kalo nk tahu ape jadi ngan raya aku kali ni..tunggu aku update coretan aku ni k...so skali lagi selamat pulang ke kampong n selamat ari raya..nanti jgn lupa jemput dtg umah k...blupemoticon

Monday, September 14, 2009

aKU buaT kUiH raYA...

waaa...jgn jelez k aku buat kuit raya tahun ni...ni resepi aku sendiri k..hehe...jadi la jugak kalo korang nak tahu dari tak jadi langsung..best giler la tapi bgai nak patah pinggang aku ni duduk tau..hehe...aku buat ngan adik n ibu aku la sape lagi yg nak buat kan..hehe...mula2 aku buat 2 adunan jer...pastu aku tambah lagi 2 adunan..perrggghhhh...bnyak giler kot..aku mula kul 10am sampai la kul 3pm tau...khusyuk giler la..tapi rasa dia perrgghhhhh sedap kot..hehe..jrang la aku buat kuih yang aku buat sendiri...mybe dah besar kot tu yg nampak jln yg benar..haha...nak buat mcm ner kan..sblm2 ni aku kat kolej..pastu aku pratikal so tahun ni jer aku free...walupon aku keje tapi aku duk kat umah...kalo dulu jrg la nampak aku kat umah..hehe..ha nak tgk tak kuih raya aku???tak pe nanti aku bg korg tgk k..tapi sblm tgk tu dgr dulu cite2 yg aku nk cite k..

~ha ni la kuih aku buat..sedap tak??~

smlm abg sedara aku dtg n bini dia..comel giler la perut dia..geram lak aku..hehe..dah lama dah diorg tak dtg umah aku,kalo dia dtg abis la kecoh la umah aku..tambh2 ngan aku yg mulut becok ni ape lagi..haha...dia berbuka kat umah aku pastu mlm tu jugak pas isyak dia balik sbb bini dia keje..tak pe la ada jugak yg nak dtg umah aku..btl tak??byang kan 1st time dia dtg pintu pgar umah aku dah berubah pastu dia leh bising kat depan umah tu ckp CEKKK PINTU PGAR BARU KA...hahaha...kalo dia tu tak kecoh memang tak sah tau..hehe...kebetulan lak dia g umah pak cik aku kat sentul so ape lagi pak cik aku kirim kan 3 jenis air..1st cincau laici,2nd air cendol n 3rd air asam boy...semuanyer 2 bungsuk tu tak msk lagi tg mkanan lak..haha..kembung kot perut aku..hehe...tak per still comel k..haha

ha pastu lak ari sabtu tu aku kuar mkn ngan hubby aku la..tapi ditemani ngan adik aku n minah kawan dia..kami mkn kat area umah aku jer..tapi sblm tu kami g bazar dulu beli aper2 yg patut pastu baru la ke kedai mkn...kalo korang nak tahu aku n hubby aku cume oder n.grg kampong n n.grg cili padi..aku tunggu makanan aku tu dari lepas berbuka sampai la kul 8.15pm..hampeh tul geram giler la sbb adik aku oder westen leh dpt awal kot..haram tul kedai tu..aku memang bengang giler la...dah la lambat pastu leh lak wat bodo jer.,.aku ape lagi terus bayar n cancle kan mknan aku..n aku suh adik aku beli MCD..ha lagi sedap aku mkn tau..hahaha..tapi aku cian la kat hubby aku sbb dia dtg jauh2 pastu tak dpt mkn..aku nak belanja mkn MCD dia tak nk...tak pe la yg penting aku bg jugak dia mkn cikit..hehe..paper pon hubby sowie k..tak pe nantikita makan kat tempat lain k syg..hehe...kita kuar ber4 lagi k..kali ni kalo ada rezeki syg belanja ok gemuk..hehe..


ha ada lagi 6 hari lagi nak raya..tak sabo jer rasa kan nak balik raya..bestnyerrr...nanti leh mkn ketupat,kuah kacang...yum yum...sedap giler la kan...rindu kat semua org tau..tak sabo nak tunggu sabtu ni la...nak balik kampong yaaahhhoooo....kampong tunggu aku pulang..huhu :0)

Friday, September 11, 2009

kU muNcUL keMBaLI...

waaa...dkt seminggu aku tak buat blog aku ni...mybe pnt sgt kot..tambah lak lattop aku ni skang bukan aku jer yg pakai..abg2 aku lak skang ni semua nyer ada kat umah...so ape lagi...memang la nak pengan lattop ni tak sempat tau..ehehe..tak pe la algipon tak de paper yg aku nak buat pon..kalo ada pon aku akn ckp TAK BLH MIRA NGAH GUNA...hehe..ok tak???huhuhu...

sbnarnya banyak yg nak dicerita tapi kat sini mner2 jer la yg harus disampai kan jer la..hehe..yer la kalo bnyak sgt pon tak guna jugak kan..btl tak??ha sblm tu aku tulis blog ni sambil tgk NUR KASIH..waaa...mner leh tinggal kot cite tu..hehe..so pasal keje aku mcm biasa la...kdg2 ada bnyak sgt tapi kdg2 rilex jer kot..hehe..paper pon aku apy la jugak keje kat situ..bos yg bnyak mgusik stap..yg selalu kena kak maini la..cian dia yg aku lak kadang2 back up bos..hahaha...mmg seronok tau..kalo bos tu tak kaco kak maini memag tak sah tau..hehe...pastu kak huda lak yg prangai giler2...tak tahu la nk kata..skang ni dia ngah mgandung tau..hope kali ni dia dpt anak pompuan..sbb dia ada sowang jer anak pompuan tau...kempunan giler kot dia..tapi syok ngan prangai dia tu...kak yun lak perwatakkan dia tu..cara dia ckp..memg kelakar..tamb2 kalo dia cite pasal ank2 dia..ya allah lagi la...hehe..paper pon syok kot semua tu...hehe

skang ni katr tempat keje aku sibuk ngan EIT..ari tu bru nak apply skang ni kena buat yg pasal budak2 ni nak cari tempat LI diorg..mcm2 perangai kalo nk tahu..aku pon geli ati ngan diorang..yg bgus nyer kalongan kak maini abis la diorg mesti kena bhan..ayat dia lak.DIK CUBE2 LA TGK BORD EIT PNT AKK TAMPAL NOTIS KALO TAK BACE...hahaha...pnuh ngan gaya aku berckp..ahha..padan muka student2 tu...yg bgus nyer semua yg apply EIT tu semuanyer lagi TUE dari aku...tapi aku panggil diorg ADIK n diorg akan panggil aku KAKAK...hahha..tak pe la janji rock..hehe

pose lak alhamdulillah la sepanjang ni aku rasa ok cume pnt jer..kdg2 tu ngantok sgt2..kat tempat keje tu sampai aku mguap tak ingt dunia tau..hehe..giler la beb..kalo leh tido dah lama aku tido berdengkur kot..hehe..tapi tak pe la kan..syok jugak bila mcm tu.,..hehhe..bila ada keje ilang la sikit ngantok aku tu..hehe..kdg2 tu kalo nk ilang ngantok aku kaco la kak maini tak pon aku tolong dia buat keje..hehe..ha sblm terlupa semlm DR.SANI bg kami staf dia KUIH RAYA..eh lupa lak nk bg tahu nama kuih tu kuih tart...waaa...sedap kot kuih dia.hehe...jgn jelzzz k...yum yum...jiji nk rasa tak??takblh amik balang jer k..hehe...

so life aku ngan si dia lak mcm biasa...ari tu aku gadi ngan dia nak tahu tak nape??ada ke bwk moto smbil tepon ngan aku..ari tu dah buat janji ngan aku tak nk buat lagi tapi tgk la buat lagi..so ape lagi tgk la cik gemuk dia mgamuk tak tentu pasal...jgn tanya la hehe...tapi tuk kepentingan dia jugak..aku ni syg kat dia tak nk la ape2 jadi kat dia..paper pon..sowie k syg kalo syg ni terlalu sgt k dear..sayang sayang...sok ingt nak kuar ngan dia..tapi nak buat mcm ner gaji tak msk lagi..ayyyooo..memang bengang giler la...tapi tak pe sayang aku faham..hehe...thanks k dear sbb fhm buntat syang ni.. ;0)

so lagi seminggu nak raya kalo kita tolak satu n ahad ni..tak angka kan dah hampir sebulan kita berpose..pejam celik pejam celik jer kan..pas ni balik kampong...yaaahhooo...tapi cian atok aku raya ngan mak cik aku berdua jer...tak per aku ada nak sampai kan something kat diorg..hope diorg suka sgt2...tapi tunggu abg pos la yerk..hehe..mingu depan aku keje sampai khamis jer..jumaat tu aku nk balik kampong..hope tak jem sgt la..hehe..yer ker tak jem???hehe..nak balik berbuka ngan mak n ayah..yey yey..tapi bila balik kampong aku teringt kat sesorg..hope aku tak terserempak ngan dia..aminnn...kalo blh aku tak nk tgk muka dia walupon terbayang2 muka dia...ummmm....ah dah la lupa kan semuanyer...paper pon aku nk tunggu mlm raya aku..nak tahu sbb per??sbb aku nk kol atok aku n aku nk aku la org pertama yg ucapkan SELAMAT HARI RAYA ATOK..tapi mesti aku akan nagis...ni pon aku terasa sebak dia tau..ummm ;0(...


mcm2 kan yg terjadi...tak pe la hope aku jalani ibadah pose aku ngan tenag tuk kali yg terakhir ni..aminnn,...so skang ni aku nk lepak kat bwh lak..sok tak keje..hehe..sok nak berbuka ngan si dia..ngan adik aku skali k...hehe...i be wating 4 u my love..muuaahhh...sayang kamu...

Sunday, September 6, 2009

nAi aYAm + aYAm kaMPOng = seDapP..

ari ni ibu aku msk nasi ayam..sedap kot walupon tawar sikit..adat la kan POSE...hehe..so far sedap la..kali ni mkn nasi ayam ngan ayam kampong..pagi tadi abh beli kat masjid..2 ekor abh beli..pastu lak..pagi tadi ibu bakar dulu ayam tu pastu rebus..keenakkan yg terjamin tu,..hehehe..tapi miz kat masakan mak..alamakkk...sedapnyer...hehhe..masakan ibu aku pon tak kurangjugak enak dia ok..huhu..kebetulan lak ari ni adik bradik aku semua ada n abg sedara aku dari kampung datang...so kami menikmati juadah berbuka ngan ketengan..haha..tapi abh aku tak de sbb dia berbuka kat masjid...adat la TOK BILAL la kata kan..hehehe...alamak terkantoi lak..hehe...tak pe la bila lagi nak terkantoi mcm ni kan...hehehe..tambh lak abh aku beli domino pizza sempena bufday abg aku yg sulung 3hb ari tu..kalo korang nak tahu dia mkn dulu pizza tu.haha..aku ngan adik aku tgk dia mkn pizza ya allah tak tahu nak kata mcm ner..kelakar tau tak...amik pizza tu senyap2 lak tu hahaha...ape punya abg la kan..hehe..tak pe la nak buat mcm ner abg aku tu..haha

ptg tadi aku sembang ngan jiji...ya allah jiji cerita pasal mkn lak..alamak lapo giler la ptg tadi..korang nak tahu tak dia siap kata pasal kuah kacang,kuih raya,rendang,ketupat n mcm2 la..ya allah mcm dah raya jer padahal lagi 2 minggu..hahaha...jiji rilex k kita same2 meraikan raya kali ni k..haha..ayat gelabah btl kan...tak pe la nak buat mcm ner aku ni memang gelabh cikit..hhaha...tapi btl la jiji ckp sedap giler kan kalo dapat kuah kacang...yam yam..pastu pagi2 raya tu mkn mcm2 tambh2 ada ketupat palas n rendang meleleh air liur mcm tu tau...pastu bila dah kenyang ape lagi sambung tarik selimut la..hahaha...gilo nyer keje kan tapi tu la hakikat sbb ngantok kot mkn pulut..hehe..ape la nak jadi ngan aku ni kan..kalo bab makan laju jer...mcm ner la nak kurus ni..hahaha...

mcm2 tul kan..nak buat mcm ner..family belah abh aku tak ramai n kami berempat je cucu atok aku..so kalo raya n ape2 jer perayaan belah ibu aku la yg paling meriah tau...belah abh kurang sbb kebnyakkan adik bradik tiri jer...so abh n mak cik aku jer la ank yg atok aku ada..opss sblm tu atok yg aku cite n pompuan tau...hehehe...mizzz lak kat atok n acik aku ni..dah la kalo kami tak balik raya mesti atok aku sedih giler la..ni blh buat kan aku nk mngis tau..dah la aku ni sensitif cikit..nak buat mcm ner aku ni ikut abh aku...sbb tu la aku ni anak ksygan abh aku..hehe..

so skang ni meh aku cite pasal budak busuk aku ni..spt mana yg korang tahu dia kan lebih muda dari aku..so kadang2 tu aku rasa mcm aku ni bnyak buat dia kecik ati...ntah la ckp kasar tu tak yah ckp la selalu jer aku buat tau..hehe..tapi niat aku hanya melawak tak pikir pon nak cari gado k..tapi kdg2 tu aku rasa aku ni melampau..sian kat dia..bila aku suh cari lain tak nk...yer la aku ni bukan la baik sgt,..tgk pragai pon dah tahu kan..cian lak kat dia..tapi stp kali aku buat salah aku mintak maaf...yer la takut jugak bucuk aku ni terasa...walupon dia terasa aku still lagi mintak maaf kat dia...bucuk sowie k..