Wednesday, July 27, 2011

puLAu oh PUlau

salam semua...waaaaa mood still dalam pulau lagi la...hehehe...nak buat mcm ner seronok dapat g PULAU REDANG n untuk pgetahuan kowang semua tu la 1st time g GANNNUUU...hehehe..nak buat mcm ner my family bukan jenis berjalan la..kalo jalan pon takat balik kampong jer...so bila ada peluang ape lagi sila manfaat kan ok...hehehe...syookkk sgt² n teramat² lah gumbira...saya bertolak dari UIA jumaat mlm kul 11mlm sampai je kat ganu dalam kul 6 pagi...semayang semua singgah mkn kat kedai abg member lepas tu grak g jeti..dalam jeti ada lak cerita...cerita MABUK LAUT...hahaha..ish ish ish mula² ok lagi dah tinggal suku jalan mula la pale ni dah ting tong..ape kan daya...air laut yg bergelora membuat kan perutku pon same bgelore...hahaha...tapi sempat bertahan n TAK MUNTAH pon...wahhh blagak giler hahaha.

alhamdulillah sampai kat PULAU REDANG dalam kul 10.30pagi cantik sgt pulau dia...buat kan saya ni teruja jer tgk...tu la keindahan alam yg tuhan ciptakan tuk kita kat muka bumi ni...tapi yang tak best nyer berjanggut nak tunggu kul 12 tgh hari nak check in...hampeh tul...dah a pnt lapo lak tu...geyam je rasa  tau...hehehe...masuk bilik ape lagi mandi a dah a dari pagi tak mandi...siap mandi mkn n dalam kul 3.00ptg ada snorkeling...kalo nak tahu tu pon 1st time jugak...dapat jugak merasa mcm ner snorkeling tu kan...hehehe...ape lagi g bayor googlee n jaket lepas tujom snorkeling...kami ada 3 kali snorkeling...so tempat 1st yg kami g tu sgt² best...ombak pon ok...n saya dapat tgk MEMO yyeeeyyy...kawan memo pon ada...hahaha...syok..pgalaman yg sgt² best...kitaowang diberi dalam sejam jer...tu pon dah puas sbenarnyer...cukup sekadar merasa...tapi tak syok nyer saya ni dah makin itam sbb snorkeling nyer pasal la ni...keh keh keh...so balik dari snorkeling tu saya mandi manda g laut lak..ape lagi mandi sampai kecut jari² ni..mlm dinner mkn sampai kenyang lepas tu TIDO...huhu

ari ahad lak..aktiviti biasa la...snorkeling lagi...kami g MERIN PARK..tempat dia agak deras air dia..pastu dia nyer keindahan alam dibawah laut tu kena tgk jauh sikit...so mcm kurang best..tapi kalo tgk dari atas lawa sgt² bnyak ikan tau...ikan dia cantik sgt²...tapi 2nd time ni bnyak lepak atas darat jer...pening a ngan ombak yg menolak² suh naik...hahaha...balik je dari situ ape lagi muntah a...hehe...ptg tu tak g pon lepas mkn tido jer kat dalam bilik...sbb dah tak larat dah...lepas diowang balik ape lagi tukar baju mandi manda a...mlm lepas dinner kami g jengjalan tgk DUYUNG bak kata dak laki...keh keh keh...kami ikut je sbb kebetulan tak de ape² nak buat...keje kami hanya GOOSSSIIIPPp jer ok...haha...

ari senin time tuk balik...tak pernah² siap kul 7 pagi, pagi tu saya siap awal tau...hehehe...sbb kata nyer check out kul 8pagi..bot kul 8.30pagi...pagi tu hanya makan roti isau nnt muntah dalam bot...sampai je kat jeti maran tu ada la dalam kul 9.30am..g shooping cara owang yg tak berduit...hahaha sbb pagi tu bru kuar gaji...beli ape yg mampu jer...sampai kat pasar payang ada la dalam kul 12.30...time tu kami diberi 1jam jer nak shooping...ape yg dapat dalam masa sejam ngak kejar mkn lagi nak kuar duit lagi..ishh menciiikk...saya beli keropok goreng tu pastu baju kelawar n mkanan sikit...tapi saa cukup bkenan ngan bju sutera batik dia...sgt² cantiiikkk...nak beli mahal sgt...so alamatnyer hanya MELIHAT jer la...hehehe...

kul brape ntah grak balik..tapi singgah kat melulut beli keropok leko...nyam nyam nyam sgt² sedap...grak lak g kat geliga beli sata tu pon leh tahan sedap dia...ingt nk tido lepas grak balik hanya dapat sejam jer sbb ada geng BLH TUJU LAGU lak dalam bas tu..sepanjang jalan dari kuantan sampai gombak kami gelak jer...hehhe ape² stedy a abg roslan yg keje kat kilang palstik...hehehe...so hope next even tak de lagi gosipppp hangit yg buat kan kami meluat nak tgk hehe..ape² geng bas 2 memang sempoooiii...syoookkk gilerrr...thanks uia cz bawak saya jenjalan ;0)...

 ~PULAU REDANG~
~kami bila dah bergambo~
~REDANG HOLIDAY~

~saya (o___________o)~

~jom snorkeling~

~bukti kami snorkeling ~


Wednesday, July 6, 2011

coRetan Untuk LIA.....


salam semua...arini the 1st day tnpa adik saya di sisi...tak de la owang nak kol tnya AKK NAK MAKAN APE??/ishhh rindu lak rasanyer...tadi lunch mkn pon terasa suram...uuiiittt sampai bila la nak jadi mcm ni...rindu sgt² kat suasana akedemik dulu...tak kisah la time ada nyer adik saya yg lain...FARA, NEKMAH, LIA n YOB...ayyooyyooo mau karang ayat pon dah berterabur ni...hehehe...
~me n LIA~
tak pe la just nak ckp adik akk kena kuat kan semangat kat tempat baru...cube selesakan diri..awak yakin ngan ape awak buat insya allah semua akan menjadi sayang...ape² jgn lupa kan akk kat sini k sayang...andai nyer akk ada tersalah kata tersilap tingkah laku akk susun sepuluh jari mintak ampun mintak maaf andai kesalhan itu buat kan adik akk ni terguris ati...biar a jauh mcm ner skali pon kita, biar la jrak yg memisahkan kita tapi awak  tetap ada kat ati akk sampai bila²...ada masa nnt kita gosiippp k dik...keh keh keh...ym skang kan leh main tepon² nnt selalu a kita tepon² free k... ;0)

Monday, July 4, 2011

salam semua...allaaahhhaaiii berbulan² dah tak mengupdate blog ni...hehehe...so kalo nak cite kan dalam masa dua bulan ni ishh tak yah ckp la mcm² yg jadi...hehehe...tapi meh sini saya nak cite satu bnda yg buat kan ati saya seronokkkk sgt²...bulan lepas saya msuk koir...n latihan dia setiap minggu tu ada lah WAJIB...kami semua siap ada CIKGU MUDE lagi ok...hehehe...so stp kumpulan ahli ada dalam 14 owang...so kami ni dibahagi kan 2 kumpulan...sedihhhh gilerr sbb kebanyakkan kawan² saya masuk kumpulan 1 tapi ape kan daya saya..saya still teruskan perjuangan yg mendatgkan hasil...hehehe...training dia tak yah ckp la..agak memenatkan...nak dekat 1 JULAI tu lagi a...hari² ada training...hehehe...kat bawak ni saya bg awak semau tgk...sebelum 1 julai...hehehe....mcm² kesalahan yg kami terima time ni...and 1 more thing time ni intan ditukar kan dalam group lain dah...tak syyyookk tau..yer a geng saya dah ilang sowang...tapi digantikan ngan kak dila...ape² still fun...hehehe...

video video
 ~training ngan CIKGU MUDE~

so masa telah tibe..jeng jeng jeng...hehehe...video kat bawah ni masa kami koir ari tu...alhamdulillah semuanyer mendatgkan hasil bila kami menang...hehe..syyyookk sgt² bila diumumkan kami lah JUARA...tepukan gemuruh dari semua staf ENGIN...hehehe...kemenagan di tangan kami....hahaha bapak a gelak jht...ehehhe...so semoga kowang terhibur a dgr k..agak² sumbang tu adat a...kami ni JUNIOR KOIR...hahahaha 

 
 ~KAMI JUARA~

so tu cerita jumaat lepas...cite smlm lak..lepas kenduri kat uamh sedara kat rawang...balik umah n semayang semua g selayang mall...ape lagi KARROOOKKKK a...hahahaha...so tgk la pic kat bawah ni tgk mcm ner gelagat kami bila camere dah ada depan mata...hehehe.... so mira hope pas ni update a blog selalu k...heheheh....