Tuesday, October 27, 2009

oH mY mUM..+ mCm2 SToRY... ;0)

halu..halu..halu...lama giler kot aku tak bukak blog aku ni...agaknyer nyer dah bersawang dah kan..hehe...nak buat mcm ner...bokband aku buat hal,,slow nak mampos nasib aku yg tak mampos..hehe...pastu ngan lattop aku lak MR.HUBBY aku pinjam tuk wat report so aku pon bg je la...tolong menolong kan amalan yg MULIA...hahaha...

ari ni mcm2 aku nk cite...1st skali ibu aku tak de kat umah selama 3 hari kalo korg nak tahu...terasa lak umah tu sunyi walupon bru sehari ibu aku tak de kat umah...ibu aku kena g kusus kat PD..rabu ni baru la dia balik...kalo korg nak tahu bila mlm jer aku n nadid je yg tinggal...mner taknyer abg2 aku semuanyer keje abh aku lak g masjid...risau jugak tinggal kami berdua walupon org kiri kanan ada...abh aku siap pesan suh kunci semua pintu pagar..biasa la dia takut jadi paper kat anak dia yg COMEL ni..hehehhe....

sblm aku terlupa alu ada amik sekor kucing itam...sebijik mcm MISS TAM TAM...hehe..cite dia mcm ni ada la satu pagi tu aku g beli makanan kat kedai atas yg selalu aku g..pastu abh ckp mira tu tam tam tu...yer la sbb tam tam ni dulu pnh ilang seminggu ilang dia tau...cian MR.MAMA aku tau..hehe...aku pon ape lagi tanpa pikir pnjang aku amik jer la..bila panggil nama tam jer dia dtg so aku pon ingat la tu MISS TAM TAM..bila abh tanya jantan ke betina rupa2nya TAM TAM tu adalah JANTAN...abh aku pon senyum jer n aku ngan tangan yg laju aku bukak pintu n letak kan dia dalm kete...nak tahu nape..sbb kucing tu lawa la jugak walupon itam..hahaha...so aku bubuh ama dia MR.ITAM..agak2 sama la jugak ngan kucing MR.MAMA aku kan..hahahaha...ibu aku tak yah ckp la..majuk 3 hari..tak nak ckp ngan kita org...muka dia pon ketat bin sendat jer tau aku amik kucing tu..hehehehe...sowie la ibu nak buat mcm ner kan...kami kan SAYANG KUCING...hehe

al kisah aku yg seterusnyer ada lah pasal sowang mamat giler tuduh aku bukan mcm sengal..aku sakit ati tak yah ckp la..selama ni aku hormat giler kat dia...jaga perasaan dia last2 ape yg aku dpt mcm S***...sakit ati aku ni tak yah ckp la..pastu ada lak sowang mamat ni belagak nak mampos...kalo pandai tapi BODOH tak guna jugak kan..btl tak MOK??eee...ntah la sakit ati sampai skang aku trasa tau...sabi tu bnyak dah sabo sbb dah banyak kali dah tuduh aku ni...ingt aku ni ape...tunggul ker yg tak de perasaan sampai leh buat mcm tu...kalo korg la jadi aku ape la yg korg buat mgam mamat B****** ni???bg cadangan cikit.....tak pe ada ubi ada batas ada hari aku balas balik..

eh lupa lak aku nk cite...ari tu mak n ayah aku turun dari perak..blh katakan hampir satu family dia yg turun dtg umah aku tau...sbb ari sabtu ada kenduri kat seremban..kalo korg nka tahu dari pagi aku kuar sampi ke mlm baru aku blik tau...walupon pnt giler..hehe...nk buat mcm ner kan jaln punya pasal no hal la beb...pastu ari ahd lak aku g umah mak long kat puncak alam..lepas tu aku g umah una dia buat open house balik dari umah una aku g the curve buat kali kedua..hahaha..nak tahu aku g ikea semata2 nak beli mentol sebiji...haha..saje gatal2 nak g kan..so ape lagi kat dalm tu lak tak ramai org aku n semua sedara2 aku siap posing abis la..hahaha walaupon ngan baju kurung..hehe....

kalo sentuh bab aku ngan MR.HUBBY aku..mcm biasa la kan..kalo ada yg tak digadokan..yang tak dpersalahkan tak sah tul tak..p[ejam celik pejam celik aku ngan dia dah hampir 3 bulan...wow...kejap jer dah 3 bulan...hope hubungan ni akan berterusan sampai bila..aminnn...doa2kan la k..mner tahu nanti leh makan nasi myak aku kan..alamak gatal la pulak..hehehe...

ummm...ape lagi nak cite yerk??mcm2 nak cite tapi tak tahu mcm ner nak luahkan..tambh2 lagi dah lama giler tak tulis blog so tak tahu mcm ner nak luah kan..heheh...tak pe la nanti kalo ada story lagi aku cite ngan koranag...paperpon mizzzz sgt2 kat mu mum..ibu balik la cepat nak dgr ibu MEMBEBEL...;0)

12 comments:

Anonymous said...

rindu kt ibuuu rupaNya......
iNgatkn rindukn bf jE.....
ehh, best x dok umh 2 org je..?? msti mkn manggi je kn..sedaP puNya!!!!

cOrEaTAn said...

mesti la rindu kat ibu....
bf tu no2 pon blh kan...
hey sape kata mkn megi jer..
my dad siap msk sedap2 lagi tuk kitaorg tau...
sampai licin la k...;0)

Anonymous said...

eleh...yeke your dad msk..
entah2 tapau kt kdai seafood kt blkg..
hahaa...
pEgi jalaNlaaaa...!!!!

cOrEaTAn said...

hey u tak caye ker my dad yg msk...
kalo u tak caye meh la mkn kat umah i k...
hehehehhehe...
tak main la mkn seafood kat blkang umah i ni...
tak sesuai u...hehehe

miss atieah said...

momo yg malas masak tahap gaban........ hehe

cOrEaTAn said...

bukan la....
momo yg kurang rajin...
baru btl...
hahahahhaha

Anonymous said...

Hey..u nk ajk i mkn umh u...??
emm...slalu i dtg umh u mkn maggi jea
xda yg LEBIH n xda yg KURANG...
selain drpd "MAGGI"....

cOrEaTAn said...

eleh yo la tu....
i ajak u mkn UP sikit dari megi...
NASI KOSONG+TELO GRNG...
gahahahahahaha
AIR SUAM jer ok....

Anonymous said...

Ekeleh....
stakat nasi ngan telor i pun leh buat...
i dh agak dh u msti bli kt kdai blkg punya..
that why u slalu mkn "MAGGI" jea...
lainla kalo u kasi i mkn...
"EXPRESSO CHOCHOLATE TORTE"...emmm yum2
amacam ada BERAN...

cOrEaTAn said...

i tak makan a makanan mcm tu..
i org kampong k...mkn TEMPOYAK..
kah kah kah.....ibu i tak bg mkn MEGI nanti i sakit...;0)

Anonymous said...

yola 2...
i tahu la u org kampong...
i also org kampong k....mkn smbal blacan
hehehehehe....
kalo ibu u xkasi mkn megi nnti u sakit,
why u kasi i mkn megi gak bile i dtg umah u...
sedih TAU...

cOrEaTAn said...

ala tu dulu sblm i sakit...
sakng sakit tak leh la mkn megi.,..
tapi sental jugak tuk lepaskan GIAN... ;o)