Saturday, October 8, 2011

Open UMAh BAru (o______________0)

salam semua...ish ish ish ape la nak jadi ngan mira ni kan...pemalas btl nak update blog ni...bhabuk dah ni...uhuk uhuk...hehehe...mlm ni sambil baring cube merajin kan diri mhupdate kan blog ni hehehe...ni gara2 sgt buhsan..sbb ibu n abh g melaka tgk nenek kat sana..so sambil memblogerkan diri tangan kiri balas msj MR.BUAH ATI tgn kanan lak balas msj2 org yg sudi msj...hehehe...so last week mira buat open house...ala ajak kengkawan yg nak dtg umah waktu raya aritu je...so thanks k sape yg sudi hadirkan diri kat umah baru mira (0________________0)... ramai jugak yg dtg..ari senin tu mula la sgt2 mgantok n letih...pagi2 lagi dah mgantok...hehehe..walaupon sgt penat tapi sgt suka sbb sekurang2 nyer dapat jugak saya jumpa kawan lama saya... ha saya tak tahu la nak cite ape sbb btl2 tak de idea ni...so layan jer la picas saya k..hope kowang semua terhibur...















Wednesday, September 21, 2011

ABDULLAH BIN AMINAH

salam semua...skng ni mood masih lagi terbayang kan saat² arwah atok saya menolak kerusi roda, sedang bercakap, saat mhisap rokok tepi tingkap, saat dia masih larat tuk membonceng motosikal, saat dia sedang bersiap nak g kebun, saat dia myarungkan kasut getah sehinggal koyak...aaaarrgghhhh terbayang kan semua tu...tarikh 16 SEPT 2011 saya kehilangan atok tersayang buat selama-lamanyer...itu lah saat pertama dah terakhir saya melihat dan mencium arwah...sgt sedih bila kenang kan balik...sambil bace yassin mgalir air mata bila seorang lelaki tua sedang baring depan mata sambil menutup mata seakan² tidur dalam sgt² tenang...ya allah kau kuat kan la diri ku ini...kehilangan dia cukup terasa bg diriku ini...
terkejut bila saya dapat panggilan dari ibu saya yg ada kat melaka..tak sangka hanya berlaku dalam 10minit saya dia pergi tak kan kembali...patut a saya gunting kain sampai terbacut semua benang...saya iron tudung sambil terbakar...rupa-rupanyer benda yg tak disangka berlaku...atokk mira rindukan atok...walaupon mira tak pnh dapat kasih sayang atok..walaupon mira tak rapat ngan atok..walaupon atok selalu marah mira..tapi atok la satu²nyer atok yg mira ada...sayang atok sgt²...mira harap atok tenang kat sana..

teringt cerita ibu saya...pagi tu nenek saya kata mcm raya jer...ramai owang nak dtg...memang sungguh benda tu berlaku...dia tak lalu nak mkn, tibe² je dia nagis..tak sangka bnda yg dia rasa btl² terjadi...seminggu sebelum atok saya meninggal nenek saya ada jumpa atok saya...sebelum dia balik atok saya ckp meh sini nak "SAYANG" sikit...bila nenek saya bg pp kanan dia ckp nak pp kiri jugak..saat dia pengang tangan nenek saya sgt² sayup ibrat tak mau lepas dah...ya allah sungguh romantik atok saya...tu la tanda kasih sayang atok saya kat nenek saya sampai dia tutup mata...

kalo kowang nak tahu tu la pertama kali saya mencium jenazah...sgt² sejuk...saat jenazah dimasukkan dalam liang lahat sgt² sayup je ati saya...itu la saat terakhir saya melihat wajah dia..bila dah timbun ngan tanah saya rasa mcm nak korek supaya saya leh tgk atok lagi...sgt sedih teramat² sedih...tak sangka begitu cepat dia tinggal kan kami... ABDULLAH BIN MAT ELOK yang berusia 85 tahun menghumbuskan nafas terakhir jam 10 pagi bertarikh 16 SEPT 2011...

~di saat atok masih sihat~

~kasih cucu pada atok~

~dimana dia disemadikan~

Wednesday, September 7, 2011

oh SelamaT aRI LAYEEE

salam semua....ape² pon tak terlambat nak wish SELAMAT ARI RAYA kan...hehehe...anyway raya tahun ni tak syok pon..sbb atok msuk spital...mlm raya pon dia dah kena tahan kat ICU...ishh tak tahu la nak kata mcm ner...mood raya pon ke laut jer rasa...so raya tahun ni raya kat melaka jer...umah pak cik...tak de dalam senarai langsung melaka ni tau...tapi ape kan daya..atok ada kat sana tak kan la kami ni nak balik perak jugak kan :D..so pagi raya suram je rasa...hiba ngan atok tak de...sunyi jer...kalo tak silap raya ke-3 kot kaki atok kena potong...so kami ni g a tgk kaki atok tu...busuk dia tak yah ckp la tu memang dah kompom dah...sian je bila jumpa atok kat spital tnpa kaki...ummm...hope atok cepat sht k atok...gambo raya pon tak bnyak mcm sblm ni...kalo tak kami la sakan bergambo...dah a tak tahu nak g mner..sbb umah owang kan...pagi raya tu just g spital tgk atok dalam icu n balik g umah mak uda...pastu balik TIDOOOO...hahaha...lepas tu bdan pon kembangg jer...sebelum pose badan turun...skali lepas pose naik berkilo² ayyooyyoooo...amcm kenapa ini terjadi...hahaha...so tak tahu la nak cite ape dah ni..buntuu tak de ati dah nk update blog ni...kdang² rasa malas jer..heheheh so tgk je la picas saya yg sekeping ni k...hehehe,...selamat ari raya :d

~saya berbaju raya~

Wednesday, July 27, 2011

puLAu oh PUlau

salam semua...waaaaa mood still dalam pulau lagi la...hehehe...nak buat mcm ner seronok dapat g PULAU REDANG n untuk pgetahuan kowang semua tu la 1st time g GANNNUUU...hehehe..nak buat mcm ner my family bukan jenis berjalan la..kalo jalan pon takat balik kampong jer...so bila ada peluang ape lagi sila manfaat kan ok...hehehe...syookkk sgt² n teramat² lah gumbira...saya bertolak dari UIA jumaat mlm kul 11mlm sampai je kat ganu dalam kul 6 pagi...semayang semua singgah mkn kat kedai abg member lepas tu grak g jeti..dalam jeti ada lak cerita...cerita MABUK LAUT...hahaha..ish ish ish mula² ok lagi dah tinggal suku jalan mula la pale ni dah ting tong..ape kan daya...air laut yg bergelora membuat kan perutku pon same bgelore...hahaha...tapi sempat bertahan n TAK MUNTAH pon...wahhh blagak giler hahaha.

alhamdulillah sampai kat PULAU REDANG dalam kul 10.30pagi cantik sgt pulau dia...buat kan saya ni teruja jer tgk...tu la keindahan alam yg tuhan ciptakan tuk kita kat muka bumi ni...tapi yang tak best nyer berjanggut nak tunggu kul 12 tgh hari nak check in...hampeh tul...dah a pnt lapo lak tu...geyam je rasa  tau...hehehe...masuk bilik ape lagi mandi a dah a dari pagi tak mandi...siap mandi mkn n dalam kul 3.00ptg ada snorkeling...kalo nak tahu tu pon 1st time jugak...dapat jugak merasa mcm ner snorkeling tu kan...hehehe...ape lagi g bayor googlee n jaket lepas tujom snorkeling...kami ada 3 kali snorkeling...so tempat 1st yg kami g tu sgt² best...ombak pon ok...n saya dapat tgk MEMO yyeeeyyy...kawan memo pon ada...hahaha...syok..pgalaman yg sgt² best...kitaowang diberi dalam sejam jer...tu pon dah puas sbenarnyer...cukup sekadar merasa...tapi tak syok nyer saya ni dah makin itam sbb snorkeling nyer pasal la ni...keh keh keh...so balik dari snorkeling tu saya mandi manda g laut lak..ape lagi mandi sampai kecut jari² ni..mlm dinner mkn sampai kenyang lepas tu TIDO...huhu

ari ahad lak..aktiviti biasa la...snorkeling lagi...kami g MERIN PARK..tempat dia agak deras air dia..pastu dia nyer keindahan alam dibawah laut tu kena tgk jauh sikit...so mcm kurang best..tapi kalo tgk dari atas lawa sgt² bnyak ikan tau...ikan dia cantik sgt²...tapi 2nd time ni bnyak lepak atas darat jer...pening a ngan ombak yg menolak² suh naik...hahaha...balik je dari situ ape lagi muntah a...hehe...ptg tu tak g pon lepas mkn tido jer kat dalam bilik...sbb dah tak larat dah...lepas diowang balik ape lagi tukar baju mandi manda a...mlm lepas dinner kami g jengjalan tgk DUYUNG bak kata dak laki...keh keh keh...kami ikut je sbb kebetulan tak de ape² nak buat...keje kami hanya GOOSSSIIIPPp jer ok...haha...

ari senin time tuk balik...tak pernah² siap kul 7 pagi, pagi tu saya siap awal tau...hehehe...sbb kata nyer check out kul 8pagi..bot kul 8.30pagi...pagi tu hanya makan roti isau nnt muntah dalam bot...sampai je kat jeti maran tu ada la dalam kul 9.30am..g shooping cara owang yg tak berduit...hahaha sbb pagi tu bru kuar gaji...beli ape yg mampu jer...sampai kat pasar payang ada la dalam kul 12.30...time tu kami diberi 1jam jer nak shooping...ape yg dapat dalam masa sejam ngak kejar mkn lagi nak kuar duit lagi..ishh menciiikk...saya beli keropok goreng tu pastu baju kelawar n mkanan sikit...tapi saa cukup bkenan ngan bju sutera batik dia...sgt² cantiiikkk...nak beli mahal sgt...so alamatnyer hanya MELIHAT jer la...hehehe...

kul brape ntah grak balik..tapi singgah kat melulut beli keropok leko...nyam nyam nyam sgt² sedap...grak lak g kat geliga beli sata tu pon leh tahan sedap dia...ingt nk tido lepas grak balik hanya dapat sejam jer sbb ada geng BLH TUJU LAGU lak dalam bas tu..sepanjang jalan dari kuantan sampai gombak kami gelak jer...hehhe ape² stedy a abg roslan yg keje kat kilang palstik...hehehe...so hope next even tak de lagi gosipppp hangit yg buat kan kami meluat nak tgk hehe..ape² geng bas 2 memang sempoooiii...syoookkk gilerrr...thanks uia cz bawak saya jenjalan ;0)...

 ~PULAU REDANG~
~kami bila dah bergambo~
~REDANG HOLIDAY~

~saya (o___________o)~

~jom snorkeling~

~bukti kami snorkeling ~


Wednesday, July 6, 2011

coRetan Untuk LIA.....


salam semua...arini the 1st day tnpa adik saya di sisi...tak de la owang nak kol tnya AKK NAK MAKAN APE??/ishhh rindu lak rasanyer...tadi lunch mkn pon terasa suram...uuiiittt sampai bila la nak jadi mcm ni...rindu sgt² kat suasana akedemik dulu...tak kisah la time ada nyer adik saya yg lain...FARA, NEKMAH, LIA n YOB...ayyooyyooo mau karang ayat pon dah berterabur ni...hehehe...
~me n LIA~
tak pe la just nak ckp adik akk kena kuat kan semangat kat tempat baru...cube selesakan diri..awak yakin ngan ape awak buat insya allah semua akan menjadi sayang...ape² jgn lupa kan akk kat sini k sayang...andai nyer akk ada tersalah kata tersilap tingkah laku akk susun sepuluh jari mintak ampun mintak maaf andai kesalhan itu buat kan adik akk ni terguris ati...biar a jauh mcm ner skali pon kita, biar la jrak yg memisahkan kita tapi awak  tetap ada kat ati akk sampai bila²...ada masa nnt kita gosiippp k dik...keh keh keh...ym skang kan leh main tepon² nnt selalu a kita tepon² free k... ;0)

Monday, July 4, 2011

salam semua...allaaahhhaaiii berbulan² dah tak mengupdate blog ni...hehehe...so kalo nak cite kan dalam masa dua bulan ni ishh tak yah ckp la mcm² yg jadi...hehehe...tapi meh sini saya nak cite satu bnda yg buat kan ati saya seronokkkk sgt²...bulan lepas saya msuk koir...n latihan dia setiap minggu tu ada lah WAJIB...kami semua siap ada CIKGU MUDE lagi ok...hehehe...so stp kumpulan ahli ada dalam 14 owang...so kami ni dibahagi kan 2 kumpulan...sedihhhh gilerr sbb kebanyakkan kawan² saya masuk kumpulan 1 tapi ape kan daya saya..saya still teruskan perjuangan yg mendatgkan hasil...hehehe...training dia tak yah ckp la..agak memenatkan...nak dekat 1 JULAI tu lagi a...hari² ada training...hehehe...kat bawak ni saya bg awak semau tgk...sebelum 1 julai...hehehe....mcm² kesalahan yg kami terima time ni...and 1 more thing time ni intan ditukar kan dalam group lain dah...tak syyyookk tau..yer a geng saya dah ilang sowang...tapi digantikan ngan kak dila...ape² still fun...hehehe...

video video
 ~training ngan CIKGU MUDE~

so masa telah tibe..jeng jeng jeng...hehehe...video kat bawah ni masa kami koir ari tu...alhamdulillah semuanyer mendatgkan hasil bila kami menang...hehe..syyyookk sgt² bila diumumkan kami lah JUARA...tepukan gemuruh dari semua staf ENGIN...hehehe...kemenagan di tangan kami....hahaha bapak a gelak jht...ehehhe...so semoga kowang terhibur a dgr k..agak² sumbang tu adat a...kami ni JUNIOR KOIR...hahahaha 

 
 ~KAMI JUARA~

so tu cerita jumaat lepas...cite smlm lak..lepas kenduri kat uamh sedara kat rawang...balik umah n semayang semua g selayang mall...ape lagi KARROOOKKKK a...hahahaha...so tgk la pic kat bawah ni tgk mcm ner gelagat kami bila camere dah ada depan mata...hehehe.... so mira hope pas ni update a blog selalu k...heheheh....





Thursday, April 21, 2011

aDInda Ku....

salam semua...arini meh sini nak kongsi derita adik kesygan saya yg sowang ni...idup dia tak susah mcm kita tapi cara n latarblakng dia yg buat kan idup dia susah sowang diri...sedih sgt² ngan adik saya yg sowang ni...cukup bnyak derita yg dia lalui...dari hal keluarga...diri lagi...insan tersayang lagi...ntah la tak tahu la nak kata mcm ner dah...sampai saya sendiri dengar sebak je rasa...mengalir je air mata saya bila saya dengar cerita adik saya sowang ni...agaknyer kalo saya ada kat tempat dia mampu ker saya tanggung semua nyer sowang diri tanpa sesiapa di sisi?? berat sungguh dugaan adik saya ni...dia anak sulung dari tiga bradik...ada family tapi mcm tak de family...semua susah dia sowang je yang tanggung...berat nyer la tanggungjawab adik akk ni sayang...tak pe la adik...akk tahu adik akk mampu tuk semua tu....mnagis la dik...meraung la dik...luah kan la dik...asalkan akk dapat balik adik akk yg ceria...susah ati akk tgk adik akk mcm ni...tambah² adik akk ni jauh dari akk...ingt k dik semua masalah adik leh selesai kan ngan baik...semua dugaan yg datang akk tahu adik akk ni mampu tuk tanggung n hadapi semuanyer...akk sentiasa ada di sisi adik akk ni...akk sentiasa bg semangat tuk adik kesayangan akk ni...di mana adik akk ni ada akk sentiasa akan ada di sisi adik..

wahai yob kami semua kat opis ni sentiasa mengalu² kan kehadiran adik...ingat k dik...kami sentiasa ada di sisi adik,...sentiasa sanggup tuk kongsi masalah bersama²...yang penting adik akk ni jaga diri...ingt k kami sentiasa rindu kan adik...video kat bawah ni saya rembat dari FB muhammad hafiz 
sorry k adik akk rembat je..sbb akk tgk adik main gitar tu tuk luah kan perasaan adik yg gundah gulana...ape² besttt dooohhhh ;0)....so adik be strong k dear...we always behind u what ever happen k dear ...

  video

Thursday, April 14, 2011

OHhhhh...BTE

salam semua...arini ari yg kedua kat BTE...OMG i hate this place....saya nak balik OPIS saya jugakk~~~~ tak mo duk sini...nape???

* opis ni sunyi....
* opis ni tak seronok...
* opis ni jauh dari semua owanggg~~~~
* opis ni KECIKKKK....
* opis ni tak leh nak tgk student ENCEMMMm....
* opis ni tak de pantry....
* opis ni tinggiiiii....
* opis ni tak de kawan² saya...
* opis ni tak de kawan nak gado~~~
* n mcm² la yg tak seronokkk...

tapi ati ni still cube tuk sesuaikan diri ni...ummmm...mishhh giler kat opis lama...walaupon hari² dtg sana...tapi stiap kali jln bawak opis mesti tgk atas...ntah la kan...penangan duk kat sana dekat 2 tahun....ntah la kan..blh jer nak suaikan diri kat sini..tapi ati tu ntah la...pnt sgt² stp ari naik tangga turun tangga...naik lif turun lif...nak g DEAM OPIS pon JAAAUUUHHHHH...kompom a kurus a lepas ni...tapi saya rindu kan kusi n meja saya...waaaaaa~~~~ saya perlukan seseorangkat sini ;0(.....

dah 4 hari saya duk sini...keje ape saya nak buat pon saya tak tahu...sbb saya tak pnh buat sebelum ni...ummm....dulu lain skang ni lain...walaupon muka nampak kemasian mcm gula² tapi hakikatnyerr pahit sgt²...dah 3 hari mata ni jugak mgalirkan air mata...gara² cube tuk terima semua yg ada depan mata ni....sedihhhnyerrr la haaaiiii...ntah la nak buat mcm ner pon tak tahu dah...semua lect dtg tanya mcm ner...still ari ni kat academic...hehehehe...slumber je ckp depan HOD pon saya ckp mcm tu...kih kih kih sowie la PROF. bukan tak suka duk sini...tgh cube tuk terima kenyataan kat sini ;0)

so mira chaiyok² awak blh buat semua ni ;0)...4 MR.BUAH ATI thanks sbb sudi teman n susah kan diri...thanks jugak bg sokongan n dorongan tuk sayang terus tuk terima kenyataan ada kat BTE ni...so tuk DEPT.BTE terima kasih kerana mengalu² kan diri ni... 

~seMUA saya TETAP akan ANGKUT~
~ceriA dalam DERITA~

Sunday, April 10, 2011

sAAt TERaKhir....


 salam semua....arini still lagi keje...saya tgh mhitung saat akhir saya tuk berada kat kusi saya ni....mulai esok saya akan tukar tempat...http://www.emocutez.com sob sob sob...sedih nyer la kan tapi nak buat mcm ner tu la keje kan...so smlm saya abis kan masa terhad saya ngan yob, lia, kak dayah, fadzil, lyia, n tak lupa a MR.BUAH ATI saya...syok a jugak walaupopn kami mgejar masa...tak pe next time kita g same² lagi k...

DR.SANY
thanks sbb banyak yg mira blajar dari DR...mira hargai semua jasa DR ngan mira...hampir 2 tahun mira bkeje ngan DR dari part time sampai la mira jadi PA DR sendiri...thanks a lot....mira mintak maaf kalo selama ni ada yg terkurang atau yg terlebih ngan ape yg mira buat...sowie kalo mira ni meriuh kan lagi susana opis ni...nak buat mcm ner tak leh la kalo tak gelak jer...http://www.emocutez.com hehehe...semua ni yob nyer pasal...hehehe berat ati ni nak tinggal kan opis ni...tapi nk buat mcm ner mcm DR sndiri ckp ngan mira tu semua pengalaman....thanks DR...

BOS 
wahhhh ngan bos ni mcm² mira nak ckp tau...hehehehe 1st mira mintak maaf kalo mira ada wat salah ngan BOS...sepanjang mira keje mcm² yg BOS ajar mira...BOS gak yg masuk kan mira sebhagian dari STAF UIA...thanks a lot BOS..mira dah anggap BOS ni mcm abg mira sendiri...BOS banyak bg mira nasihat...tak kira la dalam ape² pon....kita kan bnyak GOSIIPPPP http://www.emocutez.com hehehe...thanks sgt²...walaupon kita jauh tapi kita still dibawah satu kuliyah kan so mira akan dtg opis mintak bos blnjer MAKAN...hahahahaha...ape² pon thanks a lot mira akan rindu kan setiap gelak tawa kita kat opis
http://www.emocutez.com

KAK HUDA
saya tahu mungkin kita ada perselisihan faham...tapi tu tak bermakna saya akan terus tuk membuat kan persahabatan kita mcm ni...saya mintak maaf ngan awak...kalo saya sendri ada terlebih ape²...manusia tak lari dari wat kesilapan...mungkin saya sendiri tak sedar ape salah saya ngan akk sampai kita langsung tak bertegur sape..if saya ada luka kan ati awak saya mintak maaf...peluk cium saya tuk mia k...

LIA
adik pompuan akk yg suka nagis....hahahaha...http://www.emocutez.com akk mintak maaf kalo akk terkasar ngan adik akk ni k...lepas ni tak de la kita nak makan same² kan...blh je mkn tapi mcm susah jer kan dik...takpe akk akan cube tuk kita mkn bersama k sayang...so akk harap nnt leh kita kuar lagi kan..main boling lawan yob....hehehhee...nnt sambung blaja jgn lupa akk k sayang...akk sayang adik akk ni...love u...

YOB
oh adik ku yg gumuksss...hehehe rupa adik mcm ni http://www.emocutez.comhahaha...akk harap lepas adik g tinggal kan akk adik tak lupa kat akk k dik...akk mintakmaaf la kalo akk ada wat adik akk ni sakit ati ngan akk ker tak puas ati ngan akk ker atau gurauan akk ni terlebih ker akk mintak maaf sgt²...tapi adik la penghibur akk n lia kat opis tu....terasa kehilangan bila adik akk ni akan bnti nnt....thanks k dik ...adik akk ni bnyak menolong akk...tak kiar la ape² pon...akk harap adik akk ni berjaya tak kira la mcm ner pon...ingt k jgn simpan sowang² kalo ada ape² msj akk tau ;0)

KAK DAYAH
nampak nyer kita ni same² akan berpindah pada hari yg sama...thanks k kak nasihat yg akk bg kat saya...akk tolong saya...thanks a lot kak...walaupon kita tak serapat rapat²nyer tapi kita still akrab kan??eh ape nyer ayat la kan...aahahahaha http://www.emocutez.com kecerian akk mcm ni la kan...hehehe appy sgt² ngan akk...bila akk kongsi cite pasal family akk cukup seronok kak...ape² kenagan kita tak pernah saya lupa kan...nant kita main boling lagi k...hehehehe

terluah jugak pesanan yg saya nak sampai kan...hehehe...thanks a lot...kenagan kat ACADEMIC AFFAIRS tak kan mira lupa kan walaupon seketika...pahit manis dalam DDAA ni mira akan simpan dalam kenagan...LOVE U ALL http://www.emocutez.com...

lagu ni khas tuk kowang semua :.....


Berjumpa dan berpisah

Adat manusia biasa

Hilang dimata tapi di hati tidak lupa

Berdoalah kita agar aman dan sentosa

Semoga kita berjumpa lagi di lain masa