Saturday, September 26, 2009

kEmeriAhan HArI raYA 1,2,3,4,5....


~our family~

waaaa..lama giler tak bukak blog ksygan aku ni...kat sana aku ada bukak ingt nak update tapi nk buat mcm ner giler slow line dia..dah la line hp pon same..hampeh tul la kan...hehehe...so skang ni meh aku nk cite dari mula aku balik kampong sampai la hari ni..hehehe..

tuk last pose 19hb tu aku balik kampong..tuk pengetahuan aku beraya kat perak jer tahun ni..almaklumla kampong aku kan ada 2 so kena gilir2 kan..hehe..pagi tu aku balik dalam kul 10.30am...jalan blh than la tapi sampai jer kat slim ape lagi jem giler kot nak tahu sbb per??jalan dari 3 line terus jadi 2 pastu ape lagi jem la...sabo jer la kan..hehhe...msk slim terus sampai sungkai lak jem balik tu pon nak sampai bidor dah time tu...abah aku siap mara2 sbb manusia yg tak perikemanusiaan...hampeh nyer org..hehehe..aku ngan adik aku ape lagi tido la kat blakang tapi tido2 ayam jer..hehe..sampai kat kampong ada la dalam kul 12.45pm la jugak...sampai jer aku cari cik dadey..nak tahu sbb per sbb aku nk tanya kan bju raya aku mner aku nak cube..hahaha bruk nyer prangai aku ni kan..hehe...so ari tu aku tak terasa langsung lapo n tgk2 jer dah nak dkt berbuka dah tau..hehe..mner tak nyer sebuk memasak mcm2 tuk esoknyer nak raya walaupon penguguman tu tak tahu jadi raya atau tak..hahah...nak buat mcm ner kan kemeriahan nak beraya kan..hahah...so berbuka pon mcm2 lauk pas tu mkn ramai2 so tak yah cite la mcm ner seronoknyer beraya kan..hehe

masuk jer raya pertamaa aku pakaiu bju raya warna pink..ha itu baju kalo nak tahu ibu aku jelez tgk bju tu sbb bju tu aku sepadan ngan adik aku...hehhee...soryy la mummy jgn jelezz k...hahaha...pagi tu kami bersalam lepas semua sepupu sepapat aku balik semayang raya..ha pastu bermula la edisi sedih...hahaha...aku MENAGIS???itu wajib la beb...tapi kalo nak tahu aku mngis dulu sbb aku kol atok aku kat kampong...ya allah teringt masa tu tak tahu la nak kata...merah mata tersedu2 tu tak yah cakap la..hehehe...so pas semua org masjid balik so ape lagi sesi fotografi...tapi kalo nk tahu pic abah aku tak de sbb dia leh lak g beraya ngan ayah...sed kot..ehehe ah tak pe la janji aku pose manjer tuk semua...hahhaha

~1st raya~

raya pertama tak g mner2 pon duk umah jer tunggu semua sedara yang dtg...raya kedua pon sama...nak kuar tak leh nak tahu sbb per???sbb tak brani nak bawak kete..heheeheh..ape la guna lesen ada tapi tak brani nak bawak...hhhe..tak pe la kan nanti aku bawak keliling kampong hahahaha...so msk jer raya ketiga ha ni la saat yg dinanti kan...nak tahu nape???sbb kami semua anak dara pakai bju same2,nak tahu mcm ner??ha tgk la pic kat bawah tu k..hehehe...ha semua kata mcm puteri umno..hehe...dan hari tu jugak la aku g umah mak njang,umah nenek+g kubur atok,g umah atok leman n last skali aku g umah pak long kamal..itu time tak yag ckp la beraya tak hingat...hehhe..kebetulan akk sedara aku bawak camera dia..so ape lagi pose tak hingt la kami..hahaha

~my siblings~

~3rd raya~

raya keempat n kelima duk umah jer la...kami tak kemana pon..ingt aku nk kuar ngan member aku tapi semuanyer sebuk pastu aku lak nak balik kl..so ape lagi duduk umah jer la..ha terlupa lak nak cite..waktu raya pertama ada lak insident yg baik nyer berlaku...ada budak yg wayar dia putus sikit sesat kat umah atok aku...kalo korang nak tahu dia berckp tak yah ckp la..kalah kita kalo berckp..kalo dia wat karangan memang tip top tau..ayat pyambung n semuanyer penanda wancana dia teratur giler...hehee....aku tak amik video lak time tu kalo ada memg giler la korang dengar...hehe...pastu ada lagi satu insdent yg paling giler n berbahaya tau..nak tahu mcm ner cite dia...ada satu hari tu abh aku nak main merun..aku pon terkejut sbb selama ni tak de la dia minat sangat nak main semua tu...heheh...nak dijadikan cerita leh lak merun tu tak naik keatas...dia leh berpusing2 nasib la tak kena kat keta n tk kena kat abah aku..time tu semua cuak kot takut sgt2 tau..alahamdulillah tak jadi paper..mintak jauh la semua tu kan,..heheh...

so raya yg kelima aku balik kl..tapi aku singgah kat slim dulu umah kawan ibu..sampai jer umah dalam kul 3.30pm la jugak..balik jer umah benda pertama yg aku cari lattop aku la..hahahaha...pastu tak tido aku dibuatnyer sbb layan bucuk aku...mlm jer mak cik aku sampai kat umah n tido kat umak aku...ari sabtu lak aku kuar g umah mak idah n g umah mama...kat sana aku aku amik adik aku n lepak ngan semua adik bradik ibu aku...ape lagi main ngan zahir la..hehe..dah la debab aku usik cikit senyum jer dia..heheh..

so mlm ni lak aku belanjer family aku mkn KFC..nak tahu nape sbb tak bg ibu aku mask..hahaha...so itu la cite dia sepanjang seminggu ni..sok lak nak g beraya sape nak ikut??jom jom tunggu kat simpang k...jangan lambat tau...hahahah...k la bnyak lak aku membebel mlm ni..so aku nak layan drama ape ntah...hehe...sblm tu SELAMAT ARI RAYA sekali lagi aku ucapkan...nanti raya meh datg umah k.. ;0)

~si gadis~

2 comments:

rama2 sepi said...

salam momoko..
wah secara keseluruhan raya thn ni meriahkan..
sy tgk momoko punya pic happening ja..
cemburu la pula..

cOrEaTAn said...

salam syam...
la rilex la jgn la jelezzz..
nanti raya haji kita pakai bju sedondon k..
heheheeheheh...