Saturday, November 14, 2009

TraGEDi...

salam semua....lama giler kan tak update blog ni...nak buat mcm ner..pnt giler beb..18hari keje jer tanpa cuti...balik pon tak menentu...badan ni pon rasa panas jer..tapi still g keje tau..tak pe la bila lagi nak rasa seksa mcm ni kan..hehehe...sblm aku cite pasal ape yg jadi tuk harai ni aku cite dulu sepanjang aku tak tulis blog ni...ish ckp pon dah melalut ni...hehehe...

3 hari sudah ibu aku g kusus lagi..tapi kali ni dkt jer kat KL...tapi 3 hari lagi la aku duk umah tanpa ibu..hehe...3 hari ibu tak de jer balik jer umah benda pertama aku cari PERIUK...nak tahu nape??sbb KENA MASAK lauk tak pon panas kan lauk tuk malam kang nak makan...so tu la rutin aku selama 3 hari...lepas masak jer aku LIPAT BAJU...kalo adik aku balik kami lipat same2 la..hehe..kalo tak alamatnyer aku sowang la..haha...hari pertama ibu aku g kusus tu aku nadid n abh g pasar beli sayur...nak tahu tak aku nak masak per???masak SUP CENDAWAN...sedaaapppp tapi kurang masin sikit hehe...bukan ape dah bnyak giler aku masukkan garam tapi tak masin ape lagi aku pon biar kan jer la takut TERLEBIH MASIN..hehe...

dalam masa tu jugak selalu la jugak abh aku amik aku bawak MR.TAM TAM..ha korang tahu tak MR.TAM TAM aku tu skang berak dia busuk giler..dulu tak la sebusuk mcm tu...hehehe...ntah ape ntah yg dia makan..stp pagi jer dia akan SONDUL muka aku suh cium dia yg busuk tu..hehehe...mcm2 btl MR.TAM TAM ni...

ha meh aku cite ape yg jadi kat aku semalam...smlm staf lambt datang so aku n kak maini jer...kebetulan lak kami berdua jaga exam...pastu timbul lak satu masalah lecture dtg lambat amik solan...so kami tak leh nak bgerak g exam hall la...nak dijadikan cerita..aku ckp kat kak maini aku grak dulu...yer la time tu dah kul 8.40am dah..exam lak stat kul 9.00am..so aku ngan pantas nyer berjalan n naik tangga naik ke tingkat 4 bangunan sebelah...time tu tak yah ckp la aku memang kelam kabut la sbb aku sorang jer...sampai2 jer kat exam hall aku tampal ape yg patut pastu bila tiba lak masa nak susun buku jawapan ulu ati aku sakit...mula2 aku tahan lagi sampai satu taham aku terjelupok kat lantai...time tu tuhan jer tahu bertapa sakitnyer ulu ati aku ni...nak ngis pon ada...sakit sgt...pastu dalam exam hall tu aku sowang jer yg ada...aku pon ape lagi nasib la hp ada dalam poket bju kurung aku so aku kol kak maini suh dia dtg...tapi tak leh nak dtg sbb ada lecture tak dtg amik solan lagi..time tu aku tahan la walupon sakit aku buat la jugak maner yg aku mampu..sampai la lecture dtg kat hall aku aku pon ape lagi mintak tolong kat dia n suh dia tolong susunkan kertas jawapan tu...kalo korng nak tahu ape aku buat pastu...ape lagi aku g bilik air,aku pon tak tahu nape aku leh duduk kat lantai bilik air tu..so ape lagi duduk kat lantai tu mnahan sakit sampai la ada sorang student tu tolong sapeu kan ubt kat aku...sed giler time tu..rasa nak balik jer...

dulu jadi mcm ni tapi tak sangka akan jadi lagi...aku pon tak tahu nape la jadi mcm ni..mybe sbb bdan aku ni bnyak lemak sgt kot..hehehhe...tapi tu la tragedi yg menimpa aku smlm...hope semalam tak mcm ari ni...skang ni pon aku keje...kalo korang nak tahu 2 minggu aku keje tanpa henti tau...sedihnyer aku tau...huhuhuhu...takleh nak date ngan MR.HUNNY BUNNY aku tau...hehhehe...

so tu la rintitan aku selama 2 minggu ni tau..yg semalam jadi kan kenagan aku..hehehe..kepada semua yg risau kat aku..thanks k..kalo leh jumpa sis yg tolong aku tu mesti best...so GOOD LUCK sis..

2 comments:

rama2 sepi said...

tu mira..
sabar la tu la cabaran org kata..
bukan semua org boleh te,puhi..
utk mira jgn lupa p jmpa doktor tnya knpa jdi mcm tu..
nnti sediakan ubat ok..
..
apa2 pun mr. tam tam tu menatang apa?..
hahahaha

cOrEaTAn said...

beb kalo u nak tahu i ni PENAKUT jumpa DOKTER..
heeheh sbb dkter tu encem sgt...hehehe
tapi thanks la k isau kat i ;0)

mr.tam tam tu kucing i yg berwarna itam...
hehehehehehehh