Wednesday, July 21, 2010

waHAI si TAKut ilaNG LAh eNGkaU...

salam semua...still lagi dalam btelekung...mlas nak bukak tunggu isyak...so ape lagi tibe2 ada perasaan mula dalam diri ni nak update blog ni...huhuhu...arini saya nak cite pasal SI TAKUT yg ada dalam diri saya ni..huhuhu...pagi tadi saya ngan lia budak part time baru saya g klinik kat UIA...sbb saya kena buat medical check up...ntah nape pagi ni tgerak ati ni nak g sana..so g la..skali dpt ptg tu jugak appointment..atttoooiiii bedal jer la...mls nak pikir pnjang...ikut kan nak tunggu MR.BUAH ATI tapi dsebabkan dia arini tak keje g jumpa abg kupir so saya pon jalan jer la..so tinggal nak buat akuan sumpah jer..huhu..so ptg tu kul 2 baru la sya g..dah a g sowang2...tak per la nak buat mcm ner kena jugak g kang kalo g lambt kang ramai lak...huhu

sampai je sana saya pon ape lagi g kaunter dia bg no n satu kertas suh g buat ujian air kencing..alamakkkkk dah la bru je masuk tndas skali kena kencing pulak...ishhhhh...yg pelik nyer la mahu la g toilet bila sampai kat lab tu...hahhaa...tgk abg tu encem sgt kot..hahaha,...dah a saya sowang je pompuan...so agak gerun bila tgk mamat negro...kih kih kih saya kan comel takut dia jatuh ati ngan saya jer...hahaha...tak mo tak mo saya nak MR.BUAH ATI saya jer... ;0)...weeee...gatai ku yg teserlah...hehhe...dah buat semua tu...dia kata g klinik balik...g sana balik jumpa nurse tu dia ajak saya check mata lak..timbang berat n tinggi...ya ampunnn berat saya sudah bertmbh...74kg..attooiiii...tinggi saya 161cm..huhu tinggi jugak kan saya...hahaha...dalam masa yg sama berat jugak la kan saya ni...hahahaha...ish ish ish..mira ooo mira turunkan lah berat badan anda...hahhahaha

lepas check tu saya g X-RAY...tu la pertama kali saya buat bnda alah ni...ape lagi dah masuk n dapat result saya pon tgk TULANG2 yg ada kat saya ni mcm tak sempurna jer...ada ruang2 udara...tak brani nak tnya kat DOKTER tu kang tak pasal2 ke spital lak saya...hahah tak mo tak mo saya taakkkuuuttt hahaha...dah tu g check tekanan darah tinggi mata n ape2 yg patut a...semua result saya dah dapat dokter pesan AIR KENCING SAYA KOTOR SO MINUM BANYAK AIR...aik tak cukup rupanyer air yg sata minum ni...sampai nak tkencing banyak kali pon still tak cukup nampak sgt kuantit yg saya minum tu tak cukup ngan berat badan saya yg comel ni...hehehe..waktu kat klinik tadi 2 owang panggil saya SITI AMINAH..alamakkk skali saya ckp la kat nurse tu SITI AMIRAH la...hehehe...pastu saya pon ckp la..tak kisah nak panggil SITI AMINAH tapi saya tak menyahut jer la...hahahha...nurse tu pon gelak jer ngan saya...hehe..ape la mira ni asyik gelak jer tu yg makin gumuk...hahahaha

mcm2 kan...ish ish ish..dah ramai yg tegur saya...ngan pipi saya yg makin MACAM PAU bak kata kak yani...ishhhhh tak blh jadi ni kena jugak TAMBAH KAN BERAT BADAN...hahhaa...tapi kalo gumuk MR.BUAH ATI sayang tak kat saya???ummmm...agak2 nyer...hehehe...tanya sendiri la kat dia ;0) weeee.....sok saya keje...so kat opis tak de sape pon...sbb dia owang ada IEP part 1...so ape lagi kami akan mhibur kan diri..hehhee...

arini satu hari MR.BUAH ATI kat melaka jumpa abg kupir g PD lak jumpa abg adam qaseh...syoknyer la kan lepak2 ngan member...ingt tragedi ari ahad saya ngan keng kawan...syokkk nyer la haiii...so skang ni saya tunggu MR.BUAH ATI saya balik...hope dia sampai ngan selamat..aammmiinnn..ha kat bawah tu TULANG yg ada kat badan saya..tgk la...hahahaha...selama 22 tahun itu lah kali PERTAMA saya tgh TULANG badan saya...hahahha...selamat melihat ;0)

~tuLAng saya~

2 comments:

miss atieah said...

"still lagi dalam btelekung...mlas nak bukak tunggu isyak..."
walawei...ALIMMM dr jiji sekrg....bagus2...moga bertambah ALIMM n bertambah REZEKI....AMINNNN

cOrEaTAn said...

kah kah kah...jijie yg busuk nyer owanggg