Tuesday, December 28, 2010

seLAMat peNGANtin BAru...

salam semua...alahhhaaaiiii mata ni mcm2 la nampak garis2 lak dia...ishhh...susah tul la...owang baru nak bermadah dalam blog ni...hehehe..eh ape2 pon sblm terlupa selamat pegantin baru buat abg apis n kak ekin..hop kowang dkurniakan bby yg comel mcm mira...hahaha ape2 pon semoga pkahwinan kowang berdua sampai ke akhir hayat n dberkati allah s.w.t...ammiinnn...so kowang tak yah ckp la...pic yg ada kat say ajer dalam 8rat lebih...ish ish ish kalo cucu hj.dollah ni bergmbo...susah la nak kata...nasb baik skang DIGITAL...kalo still guna KODAK...almatnyerr bergelung2 la kodak yg kena beli...hehehe...alaaahhaiii...kami ngan gambo cukup serasi...heheu..

so jumaat ari tu saya amik half day...keje sampai kul 3.30pm...tibe2 terberat lak ati nk grak ipoh sbb MR.BUAH ATI saya mesti berjauhan ngan saya...uuwaaaaaa...tibe2 tergedik jap..hehehe...pagi2 lagi sblm g keje saya dah pesan kat ibu saya bntal busuk saya jgn lupa bawak.sbb saya dah letak semua brg saya kat bawah...n at the same time saya dah pesan kat MR.BUAH ATI suh bawak SI PURPLE..nasib baik dia tak lupa...hehehe...so pjlanan balik ke ipoh tu saya tak lepas pelok dari SI PURPLE tu...hehehe...ish ish ish...makin jauh perjalanan saya makin rindu yg membuak2 saya kt MR.BUAH ATI..tak pe la sayang k...jauh tak bermakna sayang tak sayang kat sayang k...love u so much sayang...so sampai je kat ipoh...tgk khemah dah siap pasang..tpi tak semua...pelmin lak dah sia..sweettt jer...nice keje tgn owang tu...pastu lak bilik pgantin pon same...tantekkk...hehehe...tapi yg tkejutnyer upernyerr mak cik saya tambah umah...hehehe...tapi saya still rasa kosong sbb adik saya tak sampai lagi...2 minggu saya tak jumpa dia...saya rindu giler kat dia...so jumaat family saya je yg ada...mlm tu saya pakai kan inai yg kak ikin beli..skali kau bnda yg tak diingini terjadi...kah kah kah...inai dia leh lak jadi ITAAAAMMMM hahahaha...lupa la nak amik pic..kalo tak leh la kowang tgk...hehehe...ish ish ish...susah la  nak kata...memang kelakorr jer tgk...hehehe...

so sabtu tu nasb baik la cik jiejie n cik deydey sampai awal...pkai kan la inai kat dia...b4 tu g dulu kedai keling kat area ipoh skali nak buat inai tu takleh dia ada pakej...skali balik la kami...hehehe...sampai je umah...mak cik jugak kena pakai kan inai nenek tue ni...hahahaha...so ape lagi...lepas 10 jari tangan 10 jari kaki lak...hahahaha....selesai semua tumbang a kejap saya dibuatnyer...pnt la kata kan...ehehehehe.....

so bila dah jadi alhamdulillah semuanyer lawa ngan berkat saya yg buat...hahaha...tgk tgn a beb...hehhe...so mlm tu lak sesi pernikahan berlaku..aminnnn selamat jugak diijabkabul kan pasangan pgantin tgn itam ni...hahahaha....kami tak yah ckp la suka giler kalo bab bergambo ni...pose sana pose sini...ish ish ish cucu aji dolah ni..hahaha...mlm tu ntah kul brape ntah tido...amik port masing² supaya tempat tak dicuri oleh ahli kuarga yg ramai anak,...hahaha...so ape lagi tidoooo timeee ;0)

esoknyer lak pagi bgun dalam kul 10pagi group marhaban dtg...saya ni cukup mlas nak mandi sbb nak kena siap a bgai...so ape lagi mandi lambat a...siap sempoiii jer sampai a marhaban abis bru a kami ni siap...hehehe..bila dah siapa pe lagi sesi memulakan keje...buat ape yg patut...ramai jugak yg dtg...so kalo kami ni jadi pnanggah kompom tak menang tangan...ramai giler la jemputan yg dtg...ape² pon syokkk giler la....so ptg tu kami tak balik kl pon sbb pnt giler...so mlm tu kami lepak kan bndar ipoh...hehehe ape lagi cuci mata jer la jawabnyer...hehehe...ape² pon sungguh menyeronokkan.....


so tu cite dah lapuk jugak...hahaha sbb dah lama dah cite tu..so skang ni cite pgantin yg hampir nak lapuk...hahaha larrriii~~~nnt kena blasah...hahaha...so ni cite pasal seminggu lepas kak ikin kawin...kak wati dari ECE  department yg kawin...alhamdulillah kawin jugak akk saya tu...hehehe...kenduri dia kat IPOH...so saya, MR.BUAH ATI,fara n nekmah begerak menuju ke jalan yg benar...ehehehe...pagi sabtu 11.12.2010 tu saya n the geng grak dari umah kul 10.00 pagi...alhamdulillah sampai a jugak kami kat sana...sampai sana tak yah ckp la comel jer tgk pgantin...berbaju purple lagi tau...hehehe...lepas kuar dari umah kenduri kita owang lepak kat area umah sedara saya a.k.a akk ikin...hahaha ni gara² nak makan cendol hahaha...walaupon kenyang makan kenduri tau...hahah seronok giler la dapat jugak saya mkn cendol..hehehe...lepas mkn tu jer ape lagi jenjlan kat bndar ipoh la tapi dsebab kan saya ni tak tahu jalan so ntah kemana ntah saya berjalan...hehehehe...so last destination kami g tambun...hahaha...just amik pic k dalam ujan...hasil dia memang memberangsang kan...hehehe...

keje giler je rasa kan...ish ish ish nak buat mcm ner,...tu la kami...kalo bab bergambo ckp jer kompom kami terlampau suka....hehehe...syokk beb kalo bab bergambo ni..saya ni dari tak suka bgambo terus GILERRE BERGAMBO....hahahaa...same la mcm MR.BUAH ATI saya...hahaha...brani dia nak malu² amik pic...saya sekeh dia..hehehe...uuiitt sekeh sayang ok...hehehe...so tgk la pic kat bawah ni k...nak tgk lebih² tgk kat fb...kompom blambak pic ni...gagagaga...

 

 so cite yg terbaru...ha ni kompom baru sbb yg ni last week nyer...hehehe...selamat pgantin bru tuk kawan kesayangan saya...AINUN..alhamdulillah...sampai jugak hajat awak nak kawin...heheh taniah k awak...nak amik pic ngan awak pon tak sempat mcm ramai jer nak kelilingi awak..dapat salam awak pon jadi la...eheheh...ape² tu semua kawan n sedara saya yg kawin mira doa kan semoga hubungan kowang kekal hingga ke akahir zaman...hope biar susah senang same² pikul tangunggjawab...tak mo noty² k..
  

lawa jer tgk diowang semua kawin..saya ni bila la nak kawin??ish ish ish ang ni mira gataii no...hehehe...soalan tu selalu sgt dtuju tuk saya...jawapan dia tanya la MR.BUAH ATI...hahha...so yunk sila la jwab k...sayang tak larat la nak jwab...kih kih kih...ape² thanks a lot tuk MR.BUA ATI sbb bawak budak gemuk ni jenjlan sampai pnt giler...sayang kamu....

1 comment:

Tihara said...

salam singgah sini ;)